Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Kenny Pavey: "Vill självklart spela högre upp igen"

Publicerad: 2016-05-11 17:41 Superettan

Han lämnade AIK för Assyriska. I en intervju med Fotbolltransfers.cm berättar Kenny Pavey att han strävar efter att nå Allsvenskan.

Kenny Pavey, 36, kritade på ett ettårskontrakt med Assyriska FF inför den här säsongen och lämnade därmed AIK.

I premiärmatchen mot Dalkurd gjorde han ett av målen när AFF vann med 2-1. Sedan dess har det gått tyngre och de rödvita är tabelljumbo efter fem raka förluster.

För Fotbolltransfers.com resonerar Pavey kring vad som gått snett så här långt.

– Vi har inte lyckats hitta någon rytm i vårt spel, vilket delvis förklaras med att vi haft mycket skador och tvingats till flera förändringar. För att vara rättvis mot tränaren (Tor-Arne Fredheim) har förutsättningarna inte varit de bästa.

Vad ska ni göra för att vända på steken?

– Alla måste ta sitt ansvar som individer, samtidigt som vi måste få grepp om en filosofi, sätta ett spelsystem. Kan vi göra det har vi goda möjligheter att vända på det här, med start mot serieledande AFC United i morgon. Det hade varit ett styrkebesked.

Pavey reflekterar vidare kring första tiden i Assyriska, en flytt som gjorde att han kunde bo kvar i Stockholm där han stadgat sig med familjen.

– Det är väldigt spännande att vara här, eftersom det är en speciell och unik klubb. Stämningen i premiärmatchen var elektrisk och något jag aldrig kommer att glömma. Det var ett oerhört tryck och vi tog en historisk seger, säger mittfältaren till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Men därefter har det gått tyngre. När jag kom hit sa jag dock att jag hoppas att det är dags att få igång trummorna, och jag tror att vi kan ta oss ur den här svackan om alla ser sig själva i spegeln och tar sitt ansvar.

Att han parallellt med sitt bollsparkande i Assyriska blivit scout för AIK är ingenting som Pavey kan kommentera.

Däremot gör han ingen hemlighet av att ambitionen är att spela högre upp än Superettan.

– Jag skulle ljuga om jag sa något annat. När jag kom hit var jag imponerad av Assyriskas fjolårssäsong, och tidigare år har jag mött dem och tyckt att det är ett bollskickligt lag som bara saknat det lilla extra för att gå upp. Ambitionen var att ge klubben det. Så jag är inte här för att spela i Superettan, utan strävar mot Allsvenskan. Jag har kontrakt säsongen ut. Vad som händer efter det får vi se.

Och nu ligger ni alltså sist. Hur viktigt är det med ledare i detta skede?

– Väldigt viktigt. Det är lätt att vara en ledare i medgång, men det är i motvind man ska kavla upp ärmarna och göra grovjobbet. Den inställningen tycker jag att man måste ha inför varje match. Har man den ökar möjligheterna att vinna matcher, och vinner vi matcher når vi toppen av tabellen, säger Kenny Pavey till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com