Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Otto Martler: "Är inte lika attraktiv på marknaden nu"

Publicerad: 2016-05-05 17:30 Allsvenskan

Han trivs i Falkenberg, men har inte funderat längre än så. "Det tar vi när det är aktuellt", säger Otto Martler till Fotbolltransfers.com om det forna intresset från allsvenska storklubbar.

Otto Martler, 29, kom till Falkenbergs FF från Lunds BK inför säsongen 2013. Sedan uppflyttningen samma år har han vaktat målet i alla 60 ligamatcher de senaste två säsongerna.

Till Fotbolltransfers.com ger han sin syn på hur Allsvenskan ser ut hittills för Falkenbergs del.

– Det har varit lite upp och ner. Tyvärr har vi gjort några riktigt dåliga matcher som kostat oss poäng, men sedan har vi skrällt mot IFK Norrköping också. Det finns kapacitet, men vi har inte riktigt fått ut den.

Hur känns det för dig personligen?

– Jag har ju missat ett par matcher, har varit sjuk, och vet inte om jag kan spela på måndag heller. Jag hoppas kunna bli frisk och hjälpa laget igen.

Martlers kontrakt med FFF löper ut efter säsongen, men han har inte grubblat över framtiden.

– Det får vi ta när det är aktuellt. Jag har inte ens funderat på det, men det är klart att jag trivs bra i Falkenberg, så jag skulle inte vara främmande för att förlänga så som det känns i dag, säger han till Fotbolltransfers.com.

För två år sedan drog målvakten till sig intresse från Malmö FF och Helsingborgs IF, men valde att förlänga kontraktet.

På frågan om det finns intressenter i dag menar Martler att han inte känner till något sådant.

– Min agent sköter det där. Så länge det inte finns något konkret finns inget att prata om. Det är ett så långt steg från intresse till konkret.

Hur är det med ambitionerna nuförtiden?

– Jag hade ju hellre varit fem år yngre och haft större möjligheter att komma länge. Jag är inte lika attraktiv nu som för fem, sex år sedan.

29-åringen väljer dessutom att lyfta fram en gammal MFF-mittfältare, som han tycker imponerat så här långt.

– En av våra bästa är Amin Nazari. Han är väldigt bollskicklig och blir väldigt viktig för oss den här säsongen. Sedan har vi Gustaf Nilsson (lämnar för Bröndby IF i juni), men nu är han skadad och har spelat färdigt för Falkenberg, säger Otto Martler till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com