Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Saman Ghoddos om drömmarna och första tiden i Östersund

Publicerad: 2016-05-04 16:25 Allsvenskan

I en intervju med Fotbolltransfers.com berättar det hyllade nyförvärvet Saman Ghoddos om sina intryck av Östersund, tränare Graham Potters kvalitet och skillnaden mellan Allsvenskan och Superettan.

Saman Ghoddos, 22, slussades in från Syrianska FC inför den här säsongen och har redan visat framfötterna i den allsvenska nykomlingen Östersunds FK.

För Fotbolltransfers.com berättar mittfältaren om första tiden, den spännande truppen och drömmen om OS.

– Jag är jättenöjd med mitt klubbval. Allt är jättebra här, alla personer i ÖFK är jättetrevliga. Man kan absolut säga att det är lite över förväntan.

Hur trivs du socialt?

– Socialt är det inga problem. Hela laget är som en familj. Gabriel (Somi) känner jag sedan innan, och Walid Atta umgås jag med varje dag. Vi bor i samma port.

Ghoddos är heller inte sen med att hylla tränare Graham Potter.

– Det är en klasstränare. Han är helt unik. Jag har inget negativt att säga om honom. Aldrig tidigare har jag haft någon som honom. Både på och utanför planen är det en mycket speciell tränare.

Finns det någon i laget du är särskilt imponerad av?

– Walid är, om inte den bästa, så i alla fall topp tre mest tekniska mittbackar jag stött på. Sedan finns många andra som jag imponeras av, framför allt deras teknik som är väldigt funktionell, säger Ghoddos till Fotbolltransfers.com.

Mittfältaren kan spela på flera positioner och menar att han helst släpar bakom anfallaren i en nummer tio-roll.

Han medger dock att inledningen av Allsvenskan varit tuff.

– I början, efter Hammarby-matchen, tänkte jag att detta kanske inte kommer att bli så svårt, men taktiskt är det en jättestor skillnad på Allsvenskan och Superettan. Just nu gör alla det jättesvårt för oss. De stänger ytor, backar hem och faller väldigt lågt med sitt försvar, säger Ghoddos och fortsätter:

– Det är ett problem som vi måste hitta en lösning på snarast om vi ska börja vinna igen. Men annars tror jag att det kommer att gå jättebra för oss. Vi har en bra grund och spelare som passar in i vår fina spelidé.

22-åringen betonar att han först och främst vill lämna avtryck i Allsvenskan innan han tar nästa steg.

– Jag lägger oftast kortsiktiga mål, men på sikt är det att komma så långt som möjligt och kanske komma med i OS. Det är en dröm och det gäller att kämpa och prestera för att nå den. Det gäller att göra så bra som möjligt i Allsvenskan. En annan dröm är att spela i de stora ligorna. La Liga har alltid varit min favorit, säger Saman Ghoddos till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com