Foto: Bildbyrån

Tottenham nobbar bud från Everton på Kranjcar

Publicerad: 2011-01-25 20:05 England


Tottenham nobbar ett bud värt 3 miljoner pund från Everton på mittfältaren Niko Kranjcar. Budet är cirka 2 miljoner pund för lågt.

Tottenham värdesätter Niko Kranjcar till ungefär 5 miljoner pund, trots att han bara startat en match den här säsongen i Premier League. Därmed nobbas Evertons bud på omkring 3 miljoner pund.

Kroaten har 2.5 år kvar på sitt kontrakt, men han har tidigare tydliggjort att han vill lämna Tottenham. Det ryktas om att han även fått erbjudanden från klubbar utanför England, bland annat från Spanien.

Evertons tränare David Moyes blir allt mer frustrerad över behovet av förstärkningar, då man i januari tappat Steven Pienaar till just Tottenham och Aiyegbeni Yakubu på lån till Leicester City.

Moyes har bland annat försökt låna Jonathan Legear från Anderlecht, dock utan resultat då den belgiska klubben kräver 5.1 miljoner pund för spelaren.

Moyes är väldigt hoppfull om att värva Kranjcar innan transferfönstret stänger. Managern försökte bland annat att köpa loss Kranjcar redan när kroaten spelade för Portsmouth.

Spurs-tränaren Harry Redknapp är redo att sälja Kranjcar för att minska löneutgifterna för klubben. Kroaten har vid ett flertal tillfällen uttryckt sitt missnöje om att han fått så lite speltid.

– Niko vill flytta, jag talade med honom igår och han vill spela. Det är enligt mig svårt att hitta en trevligare person och en så fantastisk fotbollsspelare som Niko. Men jag förstår hans önskan om att spela, och jag har sagt till honom att om klubben får ett erbjudande så skall vi se över det, sa Redknapp i en presskonferens.

Saman Rahnamaei