Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Maic Sema: "Ett perfekt beslut att komma tillbaka"

Publicerad: 2016-04-25 17:50 Allsvenskan

Inför den här säsongen återvände han till svensk fotboll. Maic Sema berättar för Fotbolltransfers.com om sina tankar.

Maic Sema, 27, lämnade cypriotiska AEL Limassol och skrev i januari på för Örebro SK.

I en intervju med Fotbolltransfers.com berättar mittfältaren om gårdagens match mot IFK Göteborg, där han blev tvåmålsskytt i 3-2-segern.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match, men samtidigt vet vi vad vi kan. Vi spelade hemma och det handlar om att våga spela vårt spel. Matchen låg och vägde när vi gjorde en stark avslutning och lyckades vända och vinna.

Hur ser du på din första tid i Örebro?

– Det var lite upp och ner när jag kom. Jag skadade mig i början, just när man vill visa framfötterna, men jag kom in i laget sakta men säkert. Jag har inte velat stressa fysiskt och nu känns det bra. Jag har hoppat in de senaste matcherna och överlag har det varit bra.

Under en kort period spelade Sema allsvensk fotboll med Hammarby, men det är nutiden han syftar på när han reflekterar kring serien.

– Det finns en kvalitet i Allsvenskan som ökar hela tiden och man märker att det är en väldigt jämn serie med många duktiga spelare. Just nu är det ett getingbo där alla kan slå alla.

Varför blev det Allsvenskan och inte en fortsättning i Cypern?

– Det känns som ett perfekt beslut att komma tillbaka. Det gick dåligt med resultaten därnere, det var lite struligt i klubben och vi bytte tränare två-tre gånger. Då kände jag att det var bättre att få lite stabilitet och det blev intressant när ÖSK hörde av sig. (Tränare Alexander) Axén har tidigare varit sugen på att hämta in mig, så nu kändes det som rätt tillfälle, säger Sema till Fotbolltransfers.com.

På frågan om vad han har för ambitioner på sikt menar 27-åringen att kärleken till fotbollen är det viktigaste, men också att drömmen om en ny sejour utomlands finns där.

– Självklart som alla fotbollsspelare så vill man spela bra fotboll, sedan får man se om det finns möjlighet att komma ut igen för det är självklart målet. Jag försöker att inte stressa, utan komma i form och spela fotboll här och nu. Det är det vi älskar att göra.

På onsdag är det dags för en väldigt speciell match för Maic Sema. Han ställs nämligen mot lillebror Ken när Örebro gästar Östersunds FK.

– Det ska bli kul att få möta brorsan. Det blir första gången. Nu kommer vi från en vinst, så då vill man spela så snabbt som möjligt. Det blir en tuff match. Östersund har visat att det är en kaxig utmanare som nykomling, säger Maic Sema till Fotbolltransfers.com.

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com