Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Astrit Ajdarevic: "Allt som kommer är en bonus"

Publicerad: 2016-04-20 14:20 Allsvenskan

Han har förlängt med ytterligare ett år och för Fotbolltransfers.com betonar Astrit Ajdarevic att det viktigaste är att ha kvar glöden för fotbollen.

Astrit Ajdarevic, 26, kritade i december på ett nytt kontrakt med Örebro SK.

Avtalet löper ut efter den här säsongen och i en intervju med Fotbolltransfers.com berättar mittfältsstjärnan att han fokuserar på det sportsliga.

– Jag koncentrerar mig på det jag ska göra, så får andra sköta kontraktsbiten. Jag har inte tänkt på framtiden, utan koncentrerar mig på ÖSK, där jag vill göra det så bra som möjligt.

Finns det intresse för dig?

– Det är inget jag vet, det är inget jag vill höra. Jag ska koncentrera mig på fotbollen och inget annat. Allt som kommer är en bonus.

Har du och ÖSK börjat diskutera?

– Än så länge finns inget att diskutera, utan jag kör på den här säsongen så får vi se. När det är dags att sitta ner och prata så gör vi det.

Ajdarevic reflekterar också kring hur den allsvenska säsongen sett ut hittills för Örebro, som har två vinster och två förluster på fyra matcher.

– Det är helt okej. Jag tycker att vi har ett bra spel och stundtals spelar fin fotboll, men att vi slarvat väldigt mycket och gett bort matcherna. Annars tycker jag vi har ett bra go i laget och stort självförtroende, så det kommer bara bli bättre ju längre det lider.

Hur känns det för egen del?

– Jag har ju varit borta ett tag, men kommit in i det nu och det börjar bli bättre och bättre, säger han till Fotbolltransfers.com.

På frågan om vad hans intryck är av nyförvärv som Maic Sema och Michael Almebäck svarar mittfältaren så här:

– Almebäck är en fin spelare med förflutet i Örebro. Han är snabb, stark och positionssäker, så han har varit viktig för oss. Maic har kommit in som en frisk fläkt. Tyvärr var han skadad i början, men på senare tid har han kommit igång och kommer att vara väldigt viktig för oss. Han ger oss en extra dimension med sitt fina driv och annorlunda spelstil.

Astrit Ajdarevic har genom åren representerat Liverpool, Leicester City, Hereford United, Standard Liege och Charlton Athletic. Nu har han hunnit fylla 26 och menar att det viktigaste är kärleken till sporten.

– Självklart är ambitionen att uppleva så mycket som möjligt och att utvecklas som spelare och person. Det handlar om att se till att glöden fortfarande finns där, att jag har kul. Då är jag som bäst. Har jag inte kul kan jag lika gärna lägga ner fotbollen, säger Ajdarevic till Fotbolltransfers.com

Nemrud Kurt
info@fotbolltransfers.com