Sportchefen nöjd med sin värvning.
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Hjörtur Logi Valgardsson till IFK Göteborg

Publicerad: 2011-01-18 09:43 Allsvenskan

Som väntat har IFK Göteborg gjort klart med den isländske vänsterbacken Hjörtur Logi Valgardsson. Kontraktet sträcker sig över fyra år.

22-årige Hjörtur Logi Valgardsson tillhör numera IFK Göteborg. Islänningen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2014, meddelar klubben på sin officiella hemsida.

– Jag har spelat Gothia Cup två gånger i min ungdom. Jag tror vi var bland de 32 bästa lagen ett av åren. Men fråga mig inte var vi bodde, det kommer jag inte ihåg. Jag har under en period läst in mig på IFK Göteborgs historik, vet att det är Sveriges framgångsrikaste med dubbla vinster i Uefa-cupen och deltagande i Champions League, säger han.

– Jag har också förstått att vi har underbara fans som har höga förväntningar på oss. Det gillar jag. Webbsidan har hjälpt mig att skaffa god koll på klubb, lag och vad som väntar, fortsätter Valgardsson.

Blåvitt har värvat vänsterbacken efter en tids provträning där han även deltagit i en träningsmatch.

– Han kommer absolut att tillföra vårt spel en dimension. Logi har en mycket fin vänsterfot, är kvick och har ett väldigt bra passningsspel, säger sportchefen Håkan Mild.

Hjörtur Logi Valgardsson kommer närmast från isländska FH Hafnarfjördur. För att se hans spelarprofil klicka här.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com