Foto:

Walker Zimmerman: "Vore fantastiskt att spela för IFK Göteborg"

Publicerad: 2016-01-28 11:14 Allsvenskan

IFK Göteborg är på jakt efter en mittback. Nu hoppas den amerikanske provspelaren Walker Zimmerman på ett kontrakt.

På onsdagen gjorde Walker Zimmerman, 22, sitt första träningspass med IFK Göteborg. I en intervju med GT beskriver han sig själv.

– Jag bidrar med mycket tävlingsinstinkt, är en ledartyp och en spelare med bra fysiska egenskaper. Vinnarmentaliteten, som varje klubb behöver, är vad jag framför allt kan få in i truppen, säger han till GT.

– Jag jobbar på att bli snabbare och smidigare. Det är extra viktigt som försvarsspelare. Jag försöker också bli tryggare med bollen för att kunna slå de längre passningarna upp till anfallarna, fortsätter mittbacken.

Den gångna säsongen spelade Zimmerman i MLS med FC Dallas. Han hymlar dock inte om att han gärna skriver på för Blåvitt.

– Det vore en fantastisk upplevelse och något som jag siktar på. Jag skulle bli en bättre spelare och kunna se mer av världen, säger Zimmerman till GT.

IFK-tränaren Jörgen Lennartsson ger ett första omdöme om Zimmerman.

– Han är en följsam och välskolad mittbackstyp med bra karaktär och fysik. Sen så är han tvåfotad och bra på huvudet, säger han till GT.

Blåvitts sportchef Mats Gren har tidigare medgett att han vill få in en mittback till eftersom det är oklart när knäskadade Thomas Rogne är tillbaka.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com