Foto: Bildbyrån

Fredrik Berglund slutar med fotbollen: "Det har vuxit fram"

Publicerad: 2011-01-10 18:36 Allsvenskan

Vid 31-års ålder lägger Elfsborgs anfallare Fredrik Berglund skorna på hyllan. Ett beslut som vuxit fram under den gångna säsongen, menar han.

Fredrik Berglund avslutar karriären - åtminstone på toppnivå. Det meddelar Elfsborg på sin officiella hemsida.

– Det har vuxit fram under hela 2010 egentligen. Jag känner inte att jag har motivationen att komma tillbaka efter alla skador under förra säsongen och det känns skönt nu när beslutet är taget, säger Berglund i en intervju med Studio Elfsborg.

– Jag hoppas folk kommer ihåg mig från tidigare år för de senaste har ju inte varit mina bästa. Men IF Elfsborg har varit en fantastiskt fin klubb och den utvecklingen jag har fått vara med om i klubben har varit oerhört rolig. Utvecklingen som skett med allt runt omkring i organisationen och strukturen i klubben har varit enorm, fortsätter han.

Nu vill han satsa på en civil karriär.

– Jag har ett företag som jag skall utveckla. Jag har en klar målsättning vart jag vill vara om tio år och givetvis finns det delmål på vägen. Ett av de stora målen är att det skall utvecklas till ett stort företag och att jag skall vara Elfsborgs huvudsponsor så småningom. Jag tar med mig tävlingsinstinkten från idrotten in i företagsvärlden så det ser jag fram emot.

Se Fredrik Berglunds karriär i siffror HÄR.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com