Foto: Bildbyrån

Haddad nobbade utlandet och Hammarby: ”ÖSK kändes rätt”

Publicerad: 2011-01-05 15:33 Allsvenskan

Idag skrev Andreas Haddad, 28, på för Örebro SK. Men för fotbolltransfers.com avslöjar anfallaren att han nobbat flera bud från utlandet samt Hammarby IF.

Örebro SK lovade en etablerad anfallare som ersätter Paulinho Guará. Det blev till slut Andreas Haddad – som under hösten gjort stor succé i Assyriska FF.

– Jag har skrivit på för tre år med ÖSK. Det känns rätt. Men jag vill passa på att tacka Assyriska. Utan klubben, fansen och Rikard Norling hade jag inte kunnat få den här chansen, säger Haddad till fotbolltransfers.com.

– Jag hoppas att AFF-fansen förstår att jag måste ta chansen att få spela i Allsvenskan, Europa League och vad det betyder ekonomiskt. Jag lämnar inte Assyriska i sticket, jag älskar klubben, fortsätter Haddad.

Fotbolltransfers.com kunde i november avslöja att Andreas Haddad skulle iväg och provspela med holländska Feyenoord. Men det blev inget av den flytten.

Men vi kan nu avslöja att flera utländska klubbar visat konkret intresse för anfallaren. Även Hammarby IF hörde av sig i sin jakt på en anfallare.

– Hammarby ringde och hörde sig för. Men de spelar i Superettan och ska jag spela där är det bara Assyriska som gäller, säger Haddad.

Det utländska intresset kom från bland annat Cypern, Kina, Sydkorea och holländska andradivisionen. Men även Excelsior i holländska högstaligan.

– Men med Excelsior var det inte konkret, utan de visade bara intresse. Jag hade dessutom ett jättebra anbud från samma syriska klubb som Elias Merkes (Al Jazzera) spelar i. Men inget av buden kändes bra. Det är långt borta. Det känns mycket bättre att få komma tillbaka till Allsvenskan, det har jag velat göra länge, säger Haddad till fotbolltransfers.com.

Huruvida det finns några klausuler i Haddads kontrakt som gör det möjligt att sticka utomlands vill han inte kommentera.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com