Foto: Bildbyrån

Steven Gerrard: "Hade stannat om Liverpool erbjöd en tränarroll"

Publicerad: 2015-09-11 01:59 England

Los Angeles Galaxys mittfältare Steven Gerrard, 35, avslöjar att han kunde varit kvar i Liverpool om han hade erbjudits en spelande tränarroll.

Steven Gerrard meddelade redan i januari att han skulle lämna Liverpool efter säsongen. Veteranen huserar numera i MLS och Los Angeles Galaxy.

Men mittfältaren medger att han gärna hade stannat i Liverpool om ledningen erbjudit honom en kombinerad spelar- och tränarroll bakom Brendan Rodgers.

– Jag kanske säger emot mig själv här men vad som hade hållit mig kvar i Liverpool den här säsongen var chansen att skugga Brendan Rodgers och hans stab och samtidigt spela. De idéerna nämndes för mig först efter att jag meddelat att jag skulle lämna, säger Gerrard till Daily Mail och fortsätter:

– Jag vet inte om jag kommer vara tillräckligt bra för att bli manager, eller en nummer ett, nummer två, nummer tre eller nummer fyra. Liverpool ersatte tränarna Colin Pascoe och Mike Marsh under sommaren, så de letade efter en ny nummer två, nummer tre eller nummer fyra. Jag hade varit skräddarsydd för en av de rollerna, där jag samtidigt skulle vara tillgänglig som en truppspelare. Jag hade kunnat vara en bra truppspelare, en bra inhoppare, samtidigt som jag skulle få tränarerfarenhet som pengar inte kan köpa.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com