Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Mads Albaek: "Tjänar hellre mindre pengar för fler titlar"

Publicerad: 2015-09-10 18:08 Allsvenskan

Danske mittfältaren Mads Albaek, 25, bekräftar att han nobbade ekonomiskt bättre anbud för IFK Göteborg.

I somras lämnade han franska Reims för IFK Göteborg. Men mittfältaren Mads Albaek hade ett bättre anbud från Israel.

– Det fanns ett riktigt bra anbud därifrån. Men jag är bara 25 år och kände att det var för tidigt att gå dit. När Blåvitt kom var det en riktigt bra möjlighet att komma till en toppklubb, säger Albaek till Göteborgs-Posten.

Albaek trivs utmärkt med att hoppa in i hetluften och en guldjakt. Därför valde han bort större pengar.

– Det är superfett. Som fotbollsspelare handlar det om att vinna titlar. Det är de man minns när man blir äldre och det man kan berätta för sina barn. Jag tjänar hellre mindre pengar men vinner fler titlar, säger dansken till Göteborgs-Posten och fortsätter:

– Det är väldigt häftigt att det är så många lag med så att alla matcher blir så viktig och att det drar så mycket publik. När det är mycket folk på läktarna, med den stämningen och atmosfären som blir, så känner man verkligen att spelet blir tuffare på plan. Nu är det bara att ge 110 procent för att vi ska få stå som segrare.

Att landsmännen Jakob Ankersen och Sören Rieks finns i Blåvitt gör det enklare att anpassa sig.

– Ja, det är gör det lättare. Jag har varit och käkat med Jakob och Sören har hämtat mig när vi skulle till matcherna och de har hjälpt mig när jag undrat var saker har legat i staden. Så det är klart att det har hjälpt till att ha danskar i laget som varit här längre. Det gör allt lite lättare och det har varit väldigt bra för mig att de kunnat hjälpa mig, säger Albaek till Göteborgs-Posten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com