Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Officiellt: Nabil Bahoui lämnar AIK för Al-Ahli

Publicerad: 2015-07-08 10:44 Allsvenskan

AIK har sålt sin storstjärna Nabil Bahoui, 24, till saudiarabiska klubben Al-Ahli.

AIK bekräftar på sin officiella hemsida att man nått en överenskommelse med Al-Ahli SFC om försäljningen av Nabil Bahoui.

– Nabil har utvecklats till en ny nivå i AIK. Han är ännu en förortsspelare som har tagit vägen via AIK till nästa steg i sin karriär och det skall alla inblandade känna stolthet över, säger sportchefen Björn Wesström till hemsidan och fortsätter:

– Det är idag AIK Fotbolls strategi att scouta, utveckla och sälja vidare och i den grenen är detta ännu en framgång. Nabil har gjort avtryck både som spelare och som person i AIK och jag önskar honom all lycka och välkommen åter en dag.

Nabil Bahoui betonar att han kommer fortsätta följa AIK från sin nya miljö.

– Att få representera AIK har varit en ära för mig som är en Stockholmskille. Jag har njutit av att spela framför Sveriges bästa fans och jag vill tacka alla som har hjälpt mig från dag ett i AIK. Jag är inte orolig för AIK:s framtid då det finns stora talanger på min position, Sam Lundholm och Niclas Eliasson, hoppas att AIK visar de det förtroendet som klubben visade mig så att de uppnår sin fulla potential. Jag ser fram emot att få följa AIK i framtiden och vill även passa på att tacka och önska alla spelare och ledare i AIK ett stort lycka till, säger han till hemsidan.

Det enda som återstår nu är läkarundersökningen samt att Bahoui signerar kontraktet med den saudiska klubben.

UPPDATERING 12.10: I en intervju med Fotbollskanalen berättar agenten Hasan Cetinkaya att pengarna var så stora att Nabil Bahoui inte kunnat nobba Al-Ahli.

– Jag vill inte gå in på hur kontraktet ser ut, men jag har inte sett något liknande tidigare. Nabil är 25 och vill trygga framtiden och det är klart det spelat väldigt stor roll, det är gigantiskt mycket pengar. Det är ett bud man inte kan tacka nej till, det är ofattbart mycket pengar, säger han till sajten och utvecklar:

– Det han tjänar där på ett år är vad han hade fått efter tio år i Premier League.

Kontraktet sträcker sig över två plus två år.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com