Peter "Kuno" Johansson.
Foto: Bildbyrån

Öster till Afrika för att hitta anfallare: "Kan bli två stycken"

Publicerad: 2010-12-15 00:25 Superettan

Under onsdagen reser Östers sportchef Peter "Kuno" Johansson till Afrika för att studera spelare. Klubben letar unga, snabba och offensiva förmågor.

– Det normala är att spelarnas agenter kontaktar oss och vi får studera deras lirare på dvd. Nu reser vi istället själva till Afrika för att på plats studera spelare och sedan göra ett urval innan vi eventuellt bestämmer oss för att värva, säger Östers ordförande Claes Lövgren till Småldansposten.

Östers Support AB kommer att stödja eventuella spelarköp.

– Ja. Att hitta unga spelare som redan nu är tillräckligt bra för att direkt platsa i vårt A-lag, och som sedan blommar ut ytterligare och genererar vinst den dag de säljs vidare vore optimalt.

Till helgen kommer sportchefen Peter "Kuno" Johansson att titta på en massa matcher i Accra. Fokus ligger på spelare mellan 18 och 22 år.

– Lag från hela Afrika deltar. Efter första dagens åtta matcher kommer jag, och de många tränare från olika amerikanska proffsklubbar som också letar spelare i Accra, att plocka ut vilka lirare som går vidare till andra dagens matchande, säger Johansson.

Östers IF har med hjälp av agenten Patrick Mörk fått den här chansen att studera spelare i Ghana. Inga andra svenska klubbar kommer att vara på plats.

Och det kan bli fler än ett nyförvärv.

– Jag ser i så fall stora fördelar med att satsa på två afrikanska spelare eftersom de då får lättare att acklimatisera sig och trivas i Sverige.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com