Foto: Bildbyrån

Santa Cruz: "Bundesliga är ett bra alternativ"

Publicerad: 2010-12-14 22:59 England

29-årige anfallaren Roque Santa Cruz kommer med stor sannolikhet lämna Manchester City i januari. Och nu öppnar han för en återkomst i Bundesliga.

När Roque Santa Cruz kom till Europa från Paraguay var det till Bayern München som 17-åring. Men under sina åtta år i Bayern drogs han med ständiga skador och det stora genombrottet kom aldrig.

Men när han flyttade till Blackburn fick han plötsligt kontinuitet och succén kom därefter. Därför köptes han som en stjärna till Manchester City. Men man köpte många stjärnor och speltiden har inte varit mycket alls på sistone.

Santa Cruz har därför uttryckt sin önskan att lämna klubben för att få speltid - något tränaren Roberto Mancini gett sitt godkännande för.

Lazio och Milan är två klubbar i Serie A som kopplats ihop med 29-åringen. Men det kan också bli en flytt till Bundesliga igen då Wolfsburg visat intresse och Werder Bremen kan tänka sig honom som ersättare till Hugo Almeida om han lämnar.

– Definitivt, jag funderar över min framtid och jag förstår att folk i Tyskland kanske tror att jag är skadad. Men det är fel. Jag har varit fullt frisk sedan VM. Jag har inga problem, jag känner mig väldigt bra, tränar varje dag och fysiskt är jag starkare än någonsin, säger han till spox.com.

– Bundesliga är en fantastisk liga med stora arenor och bra klubbar. Det är varför jag tycker att ligan är ett bra alternativ. Jag mår alltid bra av att vara i Tyskland, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com