Foto: Bildbyrån

Björn Anklev klar för Häcken: "Är en karaktärsspelare"

Publicerad: 2010-12-14 16:05 Allsvenskan

Nästa spelare att lämna det sjunkande skeppet Örgryte IS är Björn Anklev. 31-åringen har skrivit på för BK Häcken. Kontraktet är på tre år.

BK Häcken har värvat Björn Anklev från Örgryte IS, meddelar man på sin officiella hemsida.

– Björn är en karaktärsspelare i allra högsta grad. Han är snabb, har en bra speluppfattning och är dessutom en ledargestalt, säger sportchefen Sonny Karlsson.

– Han är en allround spelare som i Halmstad spelade på i stort sätt alla positioner och även i ÖIS har han använts som både offensiv och defensiv spelare, fortsätter han.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2013. Anklev hade gällande kontrakt med ÖIS fram till 2012 och det är oklart hur mycket Häcken betalt för spelaren.

Det enda som återstår innan Anklev helt är en Häcken-spelare är den obligatoriska läkarundersökningen.

Björn Anklev har på ÖIS officiella hemsida skrivit ett brev till fansen.

"De senaste veckorna har varit väldigt jobbiga. Att ta beslutet att lämna ÖIS har suttit långt inne och renderat i många, nästan helt sömnlösa nätter. När omständigheterna är som de är, där ÖIS inte är klara med hur framtiden kommer att se ut och att nya klubben vill ha besked för att spika truppen kände jag att det var rätt beslut när möjligheten fanns för ÖIS att sälja mig samtidigt som jag fick chansen till ett treårskontrakt med en allsvensk klubb. Dels för tryggheten men också för chansen att få visa vad jag kan i högsta serien en gång till", skriver han.

Läs hela brevet HÄR.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com