Foto: Bildbyrån

Denis Velic klar för Östers IF - skrivit på för tre år

Publicerad: 2010-12-14 01:58 Superettan

Han lämnade nyligen Syrianska FC. Nu är mittfältaren Denis Velic tillbaka i Östers IF. 28-åringen har tecknat ett treårskontrakt.

Östers IF kommer att presentera ett nyförvärv under tisdagen. Smålandsposten avslöjar att det är Denis Velic - som närmast kommer från Syrianska FC.

– En jättebra värvning. Denis är precis den spelartyp vi behöver, säger Östers sportchef Peter "Kuno" Johansson till tidningen.

Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt fram till 2013.

– Jag har pratat med Denis efter varje säsong och nu visste jag att han ville flytta hem till Växjö. Då var det självklart att vi i Öster gjorde allt för att få hans namnteckning på ett kontrakt, säger sportchefen.

Men Velic kommer inte bara att spela fotboll.

– Denis kommer att jobba en del på vår marknadsavdelning. Han har erfarenhet av säljarjobb sedan tidigare. Därför vill vi köra in honom lite smått även i vår säljorganisation.

Velic har sex säsonger bakom sig i just Öster, mellan 2000 och 2005. Och när han lämnade SFC var det inget svårt beslut att gå tillbaka till sin gamla klubb.

– Jag hade ju ett avtal från Syrianska som jag valde att tacka nej till, på grund av personliga skäl. Men det fanns egentligen inget annat alternativ för mig jag skulle flytta tillbaka till Växjö och då var Öster ett givet val, säger Velic på den officiella hemsidan.

– Det var några klubbar som hörde av sig, men Öster kändes som det första valet hela tiden. Jag lämnar ju Syrianska med positiva känslor vi vann två serier på fyra år och jag kan lämna med huvudet högt, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com