Foto: Bildbyrån

Hammarby IF värvar anfallaren Rojen Sürek

Publicerad: 2010-12-10 10:06 Superettan

Som fotbolltransfers.com tidigare skrivit har Rojen Sürek varit aktuell för Hammarby IF. Nu är anfallaren klar för två år och kommer närmast från Värmdö IF.

I dagarna kunde fotbolltransfers.com rapportera att Rojen Sürek och Modaser Zekria från Värmdö IF jagats av bland annat Åtvidabergs FF och Hammarby IF.

– Rojen och Modaser ska träna med Hammarby i januari, Modazer är väl i princip klar för HTFF men Rojen siktar på A-truppen, sa Värmdö IF:s tränare Tommy Efraimsson till nvp.se då.

Nu bekräftar Hammarby IF på sin officiella hemsida att Rojen Sürek är klar för klubben. 21-åringen har tecknat ett kontrakt till 2012.

– Det känns väldigt kul att komma hit. Det har varit intressen från flera olika håll, men jag kände från början att Hammarby är ett starkt alternativ och jag är glad att jag hamnade här, säger han på officiella hemsidan.

Den gångna säsongen gjorde Sürek 17 mål i division 2 och vann skytteligan.

– Min ambition är självklart att ta en plats i Hammarbys A-lag, slår han fast, samma lag han gjort tre mål på i år. Ett i Svenska Cupen i våras och två i träningsmatchen mellan Hammarby och Värmdö i höstas.

Klubben tror mycket på sin nya anfallare.

– Rojen har en stor potential, så även om det blir spel i HTFF till en början tror vi att han kan bli en man för A-laget på sikt. Han har tränat med oss i både HTFF och A-laget och gjort bra ifrån sig i båda miljöerna. Det känns kul att få hit Rojen i konkurrens med andra klubbar, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Och Süreks lagkamrat och yttermittfältaren Modaser Zekria, 20, är som tidigare befarat klar för Hammarby TFF. Likaså mittbacken 22-årige Ted Fontér från Brommapojkarna.

– Vi skriver avtal med våra befintliga spelare och där är merparten klara. Dessutom har vi då gjort klart med Modaser och Ted. Främsta målet för HTFF:s verksamhet är ju att få upp spelare till A-laget, men som sportsligt mål har vi att säkra vår division 1-status, säger sportchefen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com