Foto: Privat bild.

Officiellt: Richard Magyar till FC Aarau

Publicerad: 2015-01-17 16:33 Allsvenskan

Richard Magyar lämnar allsvenska Halmstads BK för spel i schweiziska FC Aarau.

FC Aarau bekräftar värvningen av mittbacken Richard Magyar på sin officiella hemsida. Han ansluter som bosman från Halmstads BK och har skrivit på till sommaren 2017.

– Det blev Aarau på grund av att vi hade en väldigt bra dag i Schweiz när vi besökte klubben, och tränaren tror stenhårt på Richard. Känns som att de kommer satsa på honom, säger hans agent Nima Modyr till Fotbolltransfers.com. 

– Det är en tränare som själv varit mittback i bland annat Bundesliga. Det klickade direkt. Det är en bra klubb i en bra liga. Hade bud från Ferencváros väldigt sent, de ville verkligen ha honom. Men Aarau känns väldigt rätt, fortsätter han.

Richard Magyar berättar om sin flytt i en intervju med HBK:s officiella hemsida.

– Jag skulle vilja säga att tiden i HBK har varit helt ovärderlig. Jag har fått minnen här som lever för evigt. Det är svårt att sätta ord på hur mycket HBK har gett mig. Det är en fantastisk förening, säger Richard Magyar, som har våndats över beslutet han nu tagit, säger han och fortsätter:

– Det har varit svårt, men jag har bestämt att flytten är bäst för min utveckling. Det betyder ingenting för mina känslor gentemot HBK. De är till och med starkare nu än tidigare. Jag vet att det är många besvikna miner, men jag har gett allt för HBK. Jag har levt för HBK, gett allt på varje match och träning och legat sömnlös många nätter när det varit tungt. Totalt ser jag tillbaka på en fantastisk tid, men jag måste följa hjärtat. Det är tungt, men jag vet att detta är rätt beslut.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com