Foto: Kenneth Hjelle/Bildbyrån

Stort intresse för Fredrik Ulvestad: "Behöver lite tid"

Publicerad: 2014-12-19 10:45 Övriga Europa

Fredrik Ulvestad, 22, är en av mittfältarna som länge varit aktuell för IFK Göteborg. Men norrmannen jagas även i Norge, Holland och Tyskland.

IFK Göteborg uttryckte nyligen oro för en eventuell värvning av Fredrik Ulvestad på grund av kopplingen till agenten Jim Solbakken - som just nu utreds av FIFA för att ha suttit på dubbla stolar i samband med transfers.

Spelarens pappa Rune Ulvestad har tidigare betonat att man aldrig haft något skriftligt avtal med agenten. Men det är oklart hur pass konkret IFK Göteborgs intresse är numera. 22-åringen själv har ingen stress.

– Nu har vi lagt saker lite på is. Det är ett viktigt beslut som ska tas och vi behöver lite tid, säger pappan till Aftenposten.

Vålerenga och Molde sägs också vara ute efter Fredrik Ulvestad.

– Det finns flera norska toppklubbar (som visar intresse), säger pappan.

22-åringens kontrakt med Ålesund är utgående och han är därmed tillgänglig som bosman. Fredrik Ulvestads pappa medger också att det finns intresse från bland annat Holland och Tyskland.

– Det är inte automatiskt att det bästa valet är ute i Europa. Huvudsaken är att han har en viktig roll i laget. Så nu kommer vi att överväga buden som finns och de som kommer att komma, och ta oss god tid att välja, säger Rune Ulvestad till Aftenposten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com