Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Officiellt: Halmstads BK flyttar upp Haksabanovic och Beqaj

Publicerad: 2014-12-18 10:49 Allsvenskan

Mittfältstalangen Sead Haksabanovic, 15, och anfallstalangen Perparim Beqaj, 19, har flyttats upp i Halmstads BK:s A-trupp.

Halmstads BK meddelar på sin officiella hemsida att Perparim Beqaj signerat ett tvåårskontrakt och därmed permanent tillhör A-truppen.

– Det känns riktigt kul att skriva på ett nytt avtal. Första året handlade mycket om att ge järnet och se hur långt man kommer på det. Vi var ganska många anfallare, men jag fick ett par inhopp. Bland annat i derbyt mot Falkenberg, vilket var väldigt roligt, säger 19-åringen till hemsidan.

– Men jag vill mer. Nu har vi en ny tränare och alla börjar på ruta ett. Nu gäller det att visa framfötterna och vad man går för, fortsätter anfallaren.

Dessutom flyttas Sead Haksabanovic upp. 15-åringen blir den yngste spelaren någonsin som signerat ett A-lagskontrakt med HBK.

– Det finns flera spelare i de lite yngre ålderskullarna som vi följer noggrant. Sead har kommit långt i sin utveckling, både spelmässigt och fysiskt Han var med i internmatchen vi hade med provspelare och var den av de som inte redan har kontrakt med klubben som utmärkte sig mest. Det är så här vi vill jobba. Vi vill satsa på egna spelare, säger klubbchefen Fredrik Andersson till hemsidan.

Flera utländska klubbar har visat intresse för mittfältstalangen. Men han valde HBK.

– Det känns riktigt bra, faktiskt. En dröm som går i uppfyllelse, säger Haksabanovic till hemsidan och fortsätter:

– Det är bättre för mig att vara här och spela seniorfotboll och utvecklas i det, än att spela juniorfotboll utomlands. Jag vill göra debut.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com