Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Officiellt: Simon Thern klar för Heerenveen

Publicerad: 2014-12-12 12:24 Allsvenskan

Malmö FF tappar mittfältaren Simon Thern, 22, till holländska klubben Heerenveen.

Malmö FF bekräftar på sin officiella hemsida att Simon Thern nu är helt klar för Heerenveen. 22-åringen lämnar som bosman och har signerat ett kontrakt till sommaren 2018.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit med och stöttat mig och Malmö FF under mina 3 år i förening. Dessa 3 åren är minnen jag kommer bära med mig resten av livet och jag är evigt tacksam att fått representera denna förening och lärt känna alla runt omkring MFF, säger Thern till mff.se.

– Nu väntar ett nytt land, ny klubb och ett nytt äventyr utanför Skåne. Förhoppningsvis har jag inte tagit på mig den himmelsblå tröjan för sista gången utan kommer tillbaka lagom till det är 3 stjärnor på bröstet, fortsätter mittfältaren.

MFF kompenseras i form av utbildningsbidrag. Sportchefen Daniel Andersson kommenterar övergången.

– Simon är en härlig kille som kom till Malmö FF ung och som växt som fotbollspelare under de åren han varit här. Han var en av de ledande spelarna under 2013 men under 2014 har han dessvärre haft en del skadebekymmer som förhindrat att vi har sett honom så mycket som vi önskat, säger han till mff.se.

– Han har en enormt stor potential och är en person som alltid ger allt ute på träningsplanen. Han är dessutom en glädjespridare utanför planen som varit bra för oss, inte minst i omklädningsrummet, då han på sitt glada och positiva sätt spridit glädje, fortsätter Andersson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!