Foto: Bildbyrån

Hammarby vill värva Björn Runström

Publicerad: 2010-11-21 11:39 Superettan

Med hjälp av finansiering från AEG vill Hammarby värva en ersättare till Linus Hallenius. Högst upp på önskelistan finns Björn Runström.

Hammarby har haft stora problem med ekonomin under säsongen, men har nu finansieringen klar för att kunna genomföra en storvärvning.

– Vi har fått indikationer på att vi kan få fram externt kapital till en sådan värvning, säger sportchefen Gustaf Grauers till Sportbladet.

Den lagdel som behöver förstärkas är anfallet då Linus Hallenius försvinner till italienska Genoa.

– Vi måste förstärka i den lagdelen. Utan Linus nästa år går vi miste om 15-20 mål. De 15-20-målen plus några till behöver vi göra för att gå upp i allsvenskan, säger Grauers.

Sportchefen medger att Björn Runström är ett intressant alternativ. Även anfallaren, som tillhör Odense BK, ställer sig positiv.

– Hammarby är absolut intressant. Om jag bestämmer mig för att flytta hem är det inte helt avgörande om de är i superettan eller allsvenskan. Så länge det är ett projekt som bär någonstans. Men jag har ett år kvar på kontraktet i Danmark och är just nu helt inställd på att göra det bra, säger Runström till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com