Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Aleksandar Prijovic klar för Boluspor

Publicerad: 2014-08-22 15:45 Allsvenskan

Anfallaren Aleksandar Prijovic lämnar Djurgården. Enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com har han skrivit på för turkiska Boluspor.

Aleksandar Prijovic har velat lämna Djurgårdens IF under en längre period på grund av begränsat med speltid. Igår åkte 24-åringen till Turkiet igår för att slutföra övergången till Boluspor.

Nu har Prijovic undertecknat ett tvåårsavtal med den turkiska klubben, enligt uppgifter till Fotbolltransfers.com. Boluspor spelar i Turkiets andraliga och värvade nyligen även förre Syrianska-backen Isa Demir.

Boluspor visar också intresse för Hammarbys 16-årige backtalang Tamer Teke.

UPPDATERING 17:00: Nu är det officiellt. Djurgårdens IF bekräftar att Aleksandar Prijovic skrivit på för Boluspor.

– Vi har valt att gå skilda vägar och har diskuterat oss fram till en lösning som är bra för Djurgården och för Prijovic. Han är stolt över sin tid här hos oss och vi tackar honom för hans insats. Han kommer att åka till Turkiet i morgon lördag, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Anfallaren om sin tid i DIF:

– Jag har haft en bra tid i Djurgården. Jag har trivts väldigt bra och fått många positiva erfarenheter under året. Förhoppningsvis har jag kunna betala tillbaka en del genom mina mål. Nu väntar ett nytt äventyr och jag är tacksam för att föreningen och Bosse Andersson har ställt upp ett mycket bra sätt runt övergången. Jag önskar Djurgården all lycka framöver, säger Prijovic till dif.se.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com