Foto: Bildbyrån/montage

Officiellt: Umeå FC värvar Augustsson - Sudar lämnar

Publicerad: 2014-08-04 09:33 Division 1

Umeå FC släpper målvakten Vladimir Sudar till IFK Mariehamn, och värvar Petter Augustsson från Östersunds FK som ersättare.

Umeå FC meddelar på sin officiella hemsida att Vladimir Sudar lämna för spel i finska IFK Mariehamn.

– Umeå FC var min andra klubb i min fotbollskarriär och jag har bott i staden sedan 2008. Umeå känns som hemma för mig och under mina i år Umeå lärde jag känna massor med människor. Men som så många andra fotbollsspelare strävar jag efter att spela så högt upp som möjligt och när den här chansen kom så ville jag ta den, säger målvakten till hemsidan.

– Jag vill rikta ett stort tack till Umeå FC, alla mina lagkamrater och alla människor i som jag lärt känna under mina år i staden för allting, fortsätter Sudar.

Samtidigt värvar Umeå FC målvakten Petter Augustsson från Östersunds FK. Han har skrivit på ett flerårskontrakt.

– Det känns väldigt bra att komma åter, både till staden och till Umeå FC. Klubben har genomgått en del förändringar och i stort sett alla spelare har lämnat sedan jag var här. Trots många år borta har jag alltid brunnit för klubben och jag har stort förtroende för laget och föreningen. Umeå FC ska inte slåss på nedre halvan av divison 1. Nu siktar vi uppåt, säger han till hemsidan.

Slutligen står det klart att Umeå behåller duon Mohamed Kamanor och Lansana Kamara säsongen ut.

– Vi har lyckats då fram ekonomiska medel som gör det möjligt att förlänga kontrakten med Mohamed Kamanor och Lansana Kamara säsongen ut. De har gjort bra ifrån sig och vi tror att de kommer att utvecklas ytterligare under vårsäsongen, säger ordföranden Håkan Bäckström till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com