Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Officiellt: Gunnar Heidar Thorvaldsson klar för BK Häcken

Publicerad: 2014-07-24 09:58 Allsvenskan

Den isländske skyttekungen Gunnar Heidar Thorvaldsson är tillbaka i Allsvenskan. Han har skrivit på för BK Häcken.

BK Häcken bekräftar på sin officiella hemsida att Gunnar Heidar Thorvaldsson ansluter från turkiska Konyaspor. Kontraktet sträcker sig över 2016.

– Vi fick chansen att knyta en gammal skyttekung till oss som vi dessutom vet är en väldigt bra kille. Han har öst in mål i Allsvenskan och det hoppas vi att han fortsätter med, säger sportchefen Sonny Karlsson till hemsidan.

Den isländske anfallaren ser fram emot sin flytt.

– Det känns som att jag kommit helt rätt. Jag ville till en klubb som slåss i toppen och som spelar offensiv fotboll, säger Thorvaldsson till hemsidan.

Gunnar Heidar Thorvaldsson ersätter därmed Moestafa El Kabir.

– Vi har fått in en erfaren och skicklig forward som ökar på konkurrenssituationen i laget. Gunnar är vass i djupled och en bra avslutare, säger tränaren Peter Gerhardsson till hemsidan.

UPPDATERING 13.45: GT skriver att Häcken fick Gunnar Heidar Thorvaldsson utan att behöva betala någon övergångssumma.

– Vi visste inte om Konyaspor och Gunnar skulle komma överens. De har velat bryta med varandra och nu lyckades de till slut komma överens om dealen – och då var det ganska öppet mål för oss, säger sportchefen till tidningen.

– Det känns som en jäkligt bra kille som vet vad han ska göra. Och han tyckte att det kändes väldigt intressant att komma hit. Vi spelar en underhållande och anfallsrik fotboll och det tycker han mycket om. Det har nog bidragit en hel del. När två parter fungerar ihop så är det bra, fortsätter Sonny Karlsson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com