Foto: Bildbyrån

Tyska och danska klubbar rycker i Daniel Bamberg

Publicerad: 2010-11-08 23:55 Superettan

Daniel Bamberg har åkt hem för att fundera över sin framtid. Intresset bland utländska klubbar är stort, men mittfältsstjärnan har även bra dialog med IFK Norrköping, säger hans agent John Thornberg till fotbolltransfers.com.

Daniel Bamberg har precis avslutat sin femte säsong i IFK Norrköping. Laget spelar i Allsvenskan nästa år och den 26-årige brasilianaren har tagit semester i hemlandet.

Han har ett utgående kontrakt och jagas av bland annat tyska och danska klubbar.

– Det finns ett stort intresse för Daniel, speciellt i Danmark och Tyskland men även från andra länder. Daniel är ju en på många sätt unik spelare som kommer att göra bra ifrån sig oavsett var han hamnar. Just Tyskland är ju intressant då Daniel har tyskt påbrå och pratar tyska, säger Bambergs nye agent John Thornberg till fotbolltransfers.com.

– Av en ren tillfällighet var jag faktiskt nyligen i staden Bamberg, fin arkitektur men inget fotbollslag av rang så just där är inte aktuellt den här gången, berättar Thornberg.

Daniel Bamberg, som trivs bra i Norrköping, har tidigare meddelat att det ska till ett bra bud för att han ska lämna klubben. Något som även bekräftas av mittfältarens agent. IFK Norrköping och Bamberg har haft löpande diskussioner om framtiden.

– Daniel har en bra dialog med Norrköping och de har kontinuerlig kontakt nu när Daniel är i Brasilien, det är positivt. Det är viktigt att poängtera att Norrköping är ett väldigt bra alternativ, samtidigt vill vi ha extra tid att fundera över framtiden nu när Daniel har varit fem år i klubben. Det är viktigt att Daniel får diskutera med sin familj och sina vänner i Brasilien också, och framförallt ha lite semester nu efter säsongen, säger Thornberg till fotbolltransfers.com.

– Vi har diskuterat igenom de flesta möjliga länder och vill inte stänga några dörrar ännu men om Daniel ska lämna Norrköping ska det vara ett steg framåt i karriären. Jag tror inte han kommer att hamna i en sämre penningstark liga. Han är bara 26 år med många år på hög nivå framför sig, fortsätter agenten.

Har ni kontaktats av andra svenska klubbar?

– Det vill jag inte gå in närmare på nu men visst är Daniel en spelare med ögonen på sig även från andra klubbar i Sverige.

Hur stor är sannolikheten att han återvänder till Sverige?

– Den är väldigt stor som jag ser, antingen för att spela fotboll eller något annat.

Agenten John Thornberg tror att det innan årsskiftet blir klart med vilken klubb Bamberg representerar nästa säsong. Det har även kommit in konkreta erbjudanden, men inga av dessa är aktuella just nu.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com