Foto: Bildbyrån

Italienskt, spanskt och tyskt intresse för Oscar Wendt

Publicerad: 2010-10-25 12:44 Utlandsproffs

Redan i somras var Oscar Wendt på från FC Köpenhamn till Bologna. Men affären sprack. Hans kontrakt går ut i sommar men en flytt kan bli av redan i vinter.

FC Köpenhamn har inlett Champions League på ett strålande sätt och har vunnit två av tre matcher. I förlusten mot Barcelona på bortaplan visade de prov på att de kan ge de allra största en rejäl match.

Men frågan är hur länge klubben kan behålla sin svenske vänsterback Oscar Wendt.

– Det är väldigt svårt att säga om han flyttar i vinter eller i sommar. Det handlar ju också om huruvida FCK tar sig vidare från gruppspelet i Champions League. Det spelar roll. Men det är så många faktorer som spelar in där så att det är för tidigt att lägga kraft på att fundera över hur det blir, säger agenten Niclas Jensen till fotbollskanalen.se.

Hans insatser i Champions League har ökat intresse för honom.

– Det är ju logiskt i och med att det är hans sista säsong på kontraktet och klubben har ju en jättebra sejour i Champions League och i ligan. Då är det många bra klubbar som blir intresserade.

Jensen avslöjar att det främst handlar om klubbar från Italien, Spanien och Tyskland. I somras var Bologna i långtgående förhandlingar med FC Köpenhamn, men det blev aldrig någon affär.

Även Roma och Juventus uppges ha visat intresse för Wendt.

– Han känner att han vill ta nästa steg rent ligamässigt och det stämmer ju bra överens med de ligorna som vi snackar om nu. Samtidigt så tänker han mer på spelet i Köpenhamn nu. Laget har många viktiga och intressanta matcher just nu, avslutar Jensen.

Oscar Wendt sitter på ett kontrakt som går ut nästa sommar och värderas av fotbolltransfers.com till 29 miljoner kronor.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com