Foto: Bildbyrån

Manchester City intresserat av 12-årige Kevin Ackermann

Publicerad: 2014-02-03 10:42 Allsvenskan

IFK Göteborgs talang Kevin Ackermann, 12, är aktuell för en flytt till Manchester City. Något som får akademichefen Roger Gustafsson att höja på ögonbrynen.

Kevin Ackermann imponerade i Gothia Cup i somras och drog i samband med det  till sig intresse från Manchester City - som bjudit in honom.

– Vi vet egentligen inte vad de har tänkt, de säger inte så mycket. De vill att Kevin ska lära känna de andra barnen och klubben och de stressar oss inte, säger pappa Robert Ackermann till GP.

Familjen överväger nu att flytta till England om Manchester City bestämmer sig för att vilja rekrytera 12-åringen.

– Det är klart att vi funderat på det, och vi har pratat mycket om det här hemma. Men Kevin är sådan som individ att han vill utvecklas och bli bättre hela tiden och vi vill inte hämma det. Och vi tar med hans lillebror så han har någon att bråka med där borta också, säger mamma Lena Svensson till GP.

Kevin Ackermann själv flyttar gärna till den engelska storklubben.

– Jag skulle nog vilja flytta dit. Det är bättre träningar där och alla kämpar väldigt hårt. Det vore det bästa för min utveckling, säger han till GP.

IFK Göteborg bemöter inte det engelska intresset med särskilt stor glädje. Akademichefen Roger Gustafsson menar att intresset för en 12-åring är lite väl tidigt.

– Nej, det brukar ju vara först i samband med elitpojklägren, och då är de 15 år. Jag har inte hört att man varit ute efter en 12-åring i Sverige tidigare. Men det jobbas ju på ett helt annat sätt utomlands, särskilt i Premier League. De satsar hårdare och hårdare och tar in allt yngre spelare. Det är en helt annan värld och de kan erbjuda både skola och boende åt de som kommer dit, säger han till GP.

Roger Gustafsson gillar inte utvecklingen.

– Vi tycker ju att det är skrämmande här i Sverige och det är inte den linjen jag själv står för. Det blir som en cirkel, ond eller god, där någon klubb börjar gå ner i åldrarna och sen börjar nästa och nästa. Det är ingen utveckling vi vill se, säger han till GP.

– Samtidigt dömer inte jag någon, en sån här chans kanske aldrig kommer igen. Vi har ju varit i kontakt med City och de här grabbarna har åkt över med vårt godkännande och vi hade en tränare som var med dem i England, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com