Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Linus Wahlqvist väljer IFK Norrköping framför utlandet

Publicerad: 2013-12-18 12:04 Allsvenskan

Linus Wahlqvist, 17, tog VM-brons nyligen. Han utesluter en utlandsflytt i dagsläget, utan vill istället slå sig in i IFK Norrköping.

Han är numera uppflyttad till A-truppen. Den lovande mittbacken Linus Wahlqvist, 17, trivs med Janne Andersson i IFK Norrköping.

– Det känns riktigt bra här. Janne har fått in lite mer ungdomstänk i hela klubben och till nästa säsong är vi många unga spelare. Vi är väldigt många 90-talister och bara två över 30 år. Jag har ett bra snack med Janne och hoppas på spel till nästa säsong, säger han till Fotbolldirekt.se.

Linus Wahlqvist var med och tog brons i U17-VM. Många av spelarna har dragit till sig utländskt intresse. Men talangen föredrar att spela seniorfotboll i Sverige.

– Just nu tror jag att det är bäst för mig att få spela i a-laget hemma i Sverige. Jag är 17 år och spelar seniorfotboll varje dag. Jag tror att det är bättre än att spela i ett ungdomslag. Janne visar att han tror på oss unga och det känns bra i Norrköping. Sen är det klart att det finns en del intresse för mig, säger han till Fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com