Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Officiellt: Stefan Selakovic avslutar karriären

Publicerad: 2013-11-08 11:49 Allsvenskan

Söndagens avgörande kvalmatch blir den sista för Stefan Selakovic. 36-åringen har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.

Halmstads BK meddelar på sin officiella hemsida att Stefan Selakovic, 36, slutar med fotbollen efter söndagens avgörande kvalmatch mot GIF Sundsvall.

– Stefan är oerhört skicklig på att balansera nivån mellan allvar och en lättsamhet som skapar harmoni i hela gruppen. Kort och gott kan man säga att han har hjälpt oss med det vi önskade, att stötta och dela med sig av erfarenheter och kunskap som har varit en stark bidragande orsak till att vi har många spelare som tagit stora kliv i sin utveckling, säger tränaren Jens Gustafsson till hemsidan.

Stefan Selakovic är glad över att ett beslut nu är taget.

– Det är många som frågar och jag vill få det klart så tidigt innan matchen på söndag som möjligt. Det är därför jag väljer att gå ut med det nu. Det är absolut ingenting dramatiskt med det, utan jag ser det som något helt naturligt, säger "Sella" till hemsidan och förklarar varför han slutar:

 – Det är tusen faktorer som påverkar, naturligtvis, och det är svårt att peka på något speciellt. Det krävs oerhört mycket att vara på den här nivån och vi har slitit hårt i år. Förhoppningsvis slutar det ju i triumf ändå. Egentligen känns det bara bra, men självklart känns det också lite ledsamt. Det är ju ett liv man gillat att leva som går i graven. Det kommer aldrig kännas helt rätt, men mer rätt än så här blir det inte.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com