Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Häcken uppges dumpa Kari Arkivuo och Dominic Chatto

Publicerad: 2013-10-02 19:33 Allsvenskan

BK Häcken erbjuder inte Kari Arkivuo och Dominic Chatto nya kontrakt, enligt Göteborg-Posten.

I fjol var vänsterbacken Kari Arkivuo och mittfältaren Dominic Chatto tongivande i BK Häcken. Nu sitter duon på utgående kontrakt.

Och enligt Göteborgs-Posten har den allsvenska klubben bestämt sig för att inte erbjuda varken Arkivuo eller Chatto en förlängning.

– Jag pratar inte om någon spelare när det gäller utgående kontrakt, säger sportchefen Sonny Karlsson till tidningen.

Den polske anfallaren Mikolaj Lebedynski - som anslöt i somras - har också ett utgående kontrakt. Han kan dock bli kvar.

– Vi är jättenöjda med hans tid i Häcken. Han har hjälpt oss med det vi behövde. Nu har vi fler offensiva alternativ i truppen, säger Karlsson.

Sonny Karlsson vill dock inte uttala sig om polackens framtid. Häcken arbetar utifrån två scenarion på grund av tabelläget.

– Förutom att vi är sent ute måste vi jobba på två spår. Vi tittar på spelare ur både allsvenskt och superettan-perspektiv. Åker vi ner påverkar det åldersstrukturen, då kanske vi bör föryngra. Spelar vi i allsvenskan kanske vi ska titta på spelare med en annan kvalité. Och vad försvinner om vi åker ner? Det vet vi inte heller, säger sportchefen till Göteborgs-Posten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com