Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

IFK Mariehamn kan behålla Luis Solignac

Publicerad: 2013-10-02 09:53 Allsvenskan


Luis Solignac lyckades inte i Djurgården. Men i IFK Mariehamn har det lossnat för anfallaren, och kan nu bli kvar på Åland.

Inför säsongen lånade Djurgårdens IF in den argentinske anfallaren från Platense, och har i vinter en köpoption. Men Luis Solignac fick snålt med speltid och lånades i somras ut till IFK Mariehamn.

Där gör han succé med sex mål på sex matcher. Nu öppnar Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson för att behålla Luis Solignac.

– Vi har en situation nu där vi trots alla skador har chans på bronset och Europakval nästa år. Vi har allt i egna händer, vinner vi de tre matcher som återstår så blir vi trea. Därför så har jag inte stört våra spelare med kontraktssnack, det får komma efter säsongen, säger han till Fotbolldirekt.se.

– Men sett ur vår synvinkel, det kan vara intressant för oss med en fortsättning nästa år. Anfallaren som Luis har ersatt blir borta länge, vi får se om han är tillbaka till säsongsstart nästa år, fortsätter Mattsson.

En förutsättning kan vara att Djurgården köper loss spelaren och sedan lånar ut honom på nytt.

– Vi fick klartecken att ta det här lånet och det löper ut i oktober, innan säsongen är över i Sverige. Sedan får vi se om det är möjligt efter det. Vi är en mindre klubb än Djurgården och det är en annan sak ekonomiskt att ta en spelare på ett längre kontrakt än den korttidsdeal vi har gjort nu, säger Mattsson till Fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com