Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Officiellt: Gareth Bale klar för Real Madrid

Publicerad: 2013-09-01 20:06 Spanien

Real Madrid bekräftar nu att Gareth Bale, 24, är klar för klubben. Han har skrivit på för sex år.

Real Madrid meddelar på sin officiella hemsida att Gareth Bale är klar för de närmaste sex åren. Han ansluter från Tottenham och presenteras i morgon.

– Bale är en underbar spelare, han kommer att gå till Real Madrid, så vi önskar honom all lycka. Han har gett oss många minnen, säger Spurs manager André Villas-Boas enligt AP.

Tottenham bekräftar också på sin officiella hemsida att walesaren lämnar för Real Madrid.

– Jag har haft sex lyckliga år i Tottenham men det är rätt tid att säga adjö. Vi har haft en del speciella stunder tillsammans genom åren och jag har älskat varje minut. Jag skulle vilja tacka alla i klubben, ordföranden, styrelsen, staben, tränare och spelare – och mest av allt de fantastiska fansen som jag hoppas förstår den här otroliga karriärmöjligheten, säger Bale till hemsidan och fortsätter:

– Jag är inte säker på att det någonsin finns en bra tid att lämna en klubb där jag trivts och spelat min bästa fotboll i karriären. Jag vet att många spelare pratar om deras önskan att gå till klubben som man drömt om som pojk, men jag kan helt ärligt säga, det här är min dröm som förverkligas.

– Jag är väl medveten om att jag inte hade varit på nivån jag är i idag om det, inte först, vore för Southampton och sedan Spurs som stått bakom mig under en del tuffa tider och gett mig miljön och stödet de gjort.

– Tottenham kommer alltid vara i mitt hjärta och jag är säker på att den här säsongen kommer vara framgångsrik för dem. Jag ser nu fram emot nästa spännande kapitel i mitt liv, att spela fotboll för Real Madrid.

Tottenhams ordförande Daniel Levy betonar dock att försäljningen av Gareth Bale var emot klubbens vilja.

– Gareth var en spelare som vi absolut inte hade någon intention att sälja då vi vill bygga för framtiden. Vi har fostrat och utvecklat hans karriär och han var bara ett år inne på sitt nya fyraårskontrakt. Likaså har uppmärksamheten från Real Madrid varit och Gareths önskan att gå till dem har varit så stor att vi ansett att spelarens hängivenhet inte kommer vara tillräcklig för vår kampanj den här säsongen, säger han till klubbens hemsida.

– Vi har därför, med stor motvilja, accepterat den här försäljningen och gör det med vetskapen att vi har en exceptionellt stark trupp som vi förstärkt med inte mindre än sju toppspelare. Ännu viktigare, vi har en enorm laganda och ett omklädningsrum som är hungrig på framgång. Vi önskar Gareth all lycka i framtiden och han kommer alltid vara välkommen på (White Hart) Lane, fortsätter Levy.

Daily Mirror skriver att prislappen landar på 86,3 miljoner pund, och att Gareth Bale får en skyhög lön på 300 000 pund i veckan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com