Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Officiellt: Mikkel Beckmann klar för Elfsborg

Publicerad: 2013-08-08 12:00 Allsvenskan

IF Elfsborg håller just nu en presskonferens. Där presenterar man Mikkel Beckmann som sitt senaste nyförvärv.

IF Elfsborg bekräftar på sin officiella hemsida att Mikkel Beckmann skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2016.

– Jag känner mig väldigt glad över att vara här. Det ska bli riktigt kul att träffa killarna i eftermiddag och att komma igång här, säger dansken till hemsidan och fortsätter:

– Tyvärr förlorade vi igår men jag såg matchen och laget gjorde en bra insats och kunde vunnit. Nu får vi istället fokusera på att försöka arbeta oss uppåt i tabellen.

Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson är mycket nöjd med värvningen av anfallaren, som även kan spela på kanten.

– Jag är oerhört glad att vi inom IF Elfsborg kan attrahera en spelare av Beckmanns kaliber, säger han till hemsidan.

Mikkel Beckmann ansluter som bosman, närmast från cypriotiska APOEL Larnaca.

UPPDATERING 16.30: Mikkel Beckmann berättar om sin flytt till Elfsborg.

– Jag visste inte så mycket om stan men jag hade bra koll på laget på grund av Kevin. Jag har koll på spelstilen och det är en sorts stil som jag gillar att spela. Man spelar mer rakt än vad jag är van vid från Nordsjälland, säger han till hemsidan.

– Där handlade mer om bollinnehav. Här fokuserar man också på bollinnehav men inte i lika stor utsträckning utan man spelar mer rakt och det tror jag kommer att passa mig, fortsätter dansken.

Anfallaren beskriver sig som spelare:

– Det är en fråga jag föredrar att låta andra svara på i vanliga fall. Men måste jag svara säger jag att jag är duktig med bollen, kan spela på många positioner och jag älskar att göra mina lagkamrater bättre, att låta dem skina. Jag är en lagspelare.

– Det jag behöver förbättra först och främst är väl mitt huvudspel och att försöka göra ännu fler mål, att bli mer produktiv. Jag är högerfotad och vänstern är väl sådär men jag jobbar på det också.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com