Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Thomas Dennerby: "Haft hjärta för Hammarby under en lång tid"

Publicerad: 2013-07-24 17:57 Superettan


Hammarby IF:s nye tränare Thomas Dennerby är inställd på att lyfta laget.

Hammarby IF har sparkat Gregg Berhalter och anlitat Thomas Dennerby som ersättare.

– Jag hoppas och tror att vi ska kunna göra en riktigt bra höst. Ambitionen är så klart att försöka lyfta laget. Hammarby har en väldigt bra trupp med duktiga spelare. Ser man till försvarsspelet har det fungerat väldigt bra, med bara tio insläppta mål vilket ju är ett bra facit. Men det har bara blivit tolv framåt, och det är viktigt att få fart på målproduktionen, säger Dennerby till klubbens hemsida och fortsätter:

– En viktig bit nu är att bygga ett bra ledarteam där vi får ut varje individs fulla potential. Det här ska inte uppfattas som kritik mot hur det har varit, utan bara ett konstaterande - jag står för en typ av ledarskap där alla omkring mig ska få ta plats och ska ta plats. Det är viktigt att utnyttja alla ledares fulla potential, likaväl som det är viktigt att utnyttja alla spelares fulla potential för att nå framgång.

Thomas Dennerby har en stor identifikation med Hammarby.

– Ja, jag har ju varit medlem sedan jag varit 13 år. Jag debuterade i Hammarbys reservlag när jag var 15, och 17 när jag debuterade i A-laget. Jag tränade också Hammarbys damlag innan jag blev assisterande i A-laget, och mina döttrar har spelat i Hammarby, så visst har jag haft hjärta för Hammarby under en lång tid, säger han till hemsidan och fortsätter:

– När man tar ett jobb som det blev bestämt i dag så måste det ju förstås kännas rätt i hjärtat, men det får inte bli för mycket hjärta och för lite av det som sitter ovanför axlarna. Men där känner jag att kunnat tänka efter i lugn och ro och pratat igenom det med alla som jag känner att jag behöver göra det med, så att jag står mentalt rätt rustad för att kliva in i den här rollen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com