Foto: Bildbyrån

Robinho närmar sig Milan - Barcelona också med i racet

Publicerad: 2010-08-31 11:15 England

Silvio Berlusconi medger att intentionen är att värva Robinho. Men Milan kommer att få tuff konkurrens av Barcelona som också tänker göra ett sista försök.

Daily Mail skriver att Barcelona och Milan förbereder varsitt sista-minuten-bud för att knyta till sig Robinho från Manchester City.

Manchester City var beredda att släppa brasilianaren till Fenerbahce - som erbjöd 26 miljoner pund. Men Robinho nobbade flytten för att invänta intresse från Italien och Spanien.

Både Barcelona och Milan har varit i kontakt med hans representanter i flera veckor. Men försöker pruta ner priset rejält. På frågan om Barcelona kan värva mer innan transferfönstret stänger svarar Pep Guardiola:

– Allt är möjligt. Jag är nöjd med truppen, med deras förmåga och den uppbackning som vi har.

Även Juan Mata och Luis Suarez kopplas ihop med Barcelona.

Milan fokuserar desto mer på Robinho och ligger närmast en övergång - men vill enligt uppgifterna ha en liknande affär som med Zlatan Ibrahimovic. Ett säsongslångt lån med köpoption. Och presidenten Silvio Berlusconi är öppen med sitt intresse.

– Robinho hänger inte på oss. Milans intention finns där. Var kan han spela? Vi har massvis med alternativ och det är alltid bättre att ha tre spelare för två positioner, säger han till La Gazzetta dello Sport.

Samtidigt passar Berlusconi på att hylla Zlatan och Ronaldinho.

– Med "Ibra" är vårt anfall ännu starkare än när vi hade (Marco) van Basten. Ronaldinho? Han är den största i fotbollshistorien och kommer att avsluta sin karriär i Milan.

Uppgifter har också kommit fram om att Milan nobbat ett byte mellan Marco Boriello och Romas anfallare Julio Baptista, skriver Rossoneriblog.

Boriello liksom Huntelaar vill lämna klubben efter Zlatans ankomst - men Milan vill sälja för att få in pengar för att köpa Robinho.

Huntelaar är redan klar för Schalke 04 - och affären väntas offentliggöras inom kort.

Enligt italienska uppgifter landar Robinho inom kort i Milano för att avsluta en övergång till Milan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com