Foto: Bildbyrån

Pierre Bengtsson ersätter Oscar Wendt i FC Köpenhamn?

Publicerad: 2010-08-28 11:42 Utlandsproffs

Förre AIK-försvararen Pierre Bengtsson gör succé i danska FC Nordsjälland. Nu ryktas han bli Oscar Wendts ersättare i FC Köpenhamn, om han lämnar klubben.

Fotbolldirekt.se skriver att tidigare AIK-backen Pierre Bengtsson, 22, är högaktuell för FC Köpenhamn - om svenske vänsterbacken Oscar Wendt lämnar klubben.

– Pierre har utvecklats otroligt men jag kan inte ha några kommentarer, säger Bengtssons agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Enligt sajtens uppgifter är FCK:s intresse långtgående och förbereder sig inför tiden efter Wendt.

– Det stämmer. Jag vet att FCK ser Bengtsson som en given ersättare för Wendt om han lämnar FCK. Jag vet också att han spelat med öppna kort mot lagledningen och redan informerat om att han har snara ambitioner om att komma vidare, säger den danske journalisten Flemming Fjellgaard på Berlingske Tidende till FotbollDirekt.se

– Det här är något jag hört ifrån flera håll från insatta personer, fortsätter han.

Enligt Fotbolldirekt.se skulle en övergång landa på omkring 10 miljoner kronor.

– Det kan han mycket väl vara värd. 8-10 miljoner kan säkert stämma. Men det är inte så konstigt. Det är lite av en hajp kring Bengtsson så det är bara logiskt med Köpenhamns intresse, fortsätter den danska journalisten.

Pierre Bengtsson lämnade AIK för FC Nordsjälland 2009 och värderas av fotbolltransfers.com till 6,5 miljoner kronor. Han har kontrakt till 2012.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com