Foto: Bildbyrån

KLART: Vyacheslav Jevtushenko till Hittarp

Publicerad: 2013-05-03 11:07 Övriga Sverige

Han lämnade IK Brage efter säsongen och flyttade ner till Skåne. Nu är Vyacheslav Jevtushenko klar för en division 3-klubb - som spelande verksamhetskoordinator.

Vyacheslav Jevtushenko, 31, planerade inledningsvis att lägga skorna på hyllan i samband med flytten. Men nu fortsätter han ändå karriären i Hittarps IK, där han också fått jobb som verksamhetskoordinator.

Mittfältaren berättar för fotbolltransfers.com om sin nya klubb.

– Jag var på en anställningsintervju på ett helt annat jobb men det visade sig att företagets vd var ordförande i Hittarps IK och han såg väl något i mig som han tyckte kunde göra nytta i klubben. Efter ett par dagar fick jag frågan om jag ville vara med och driva en redan väldigt framgångsrik förening och bidra med mina spetsegenskaper och det kändes hur rätt som helst.

Vad är det du ska jobba med mer exakt?

– Det är en ganska bred roll med både administrativa och praktiska delar. Administrativt handlar det om att se till så att den dagliga verksamheten flyter - bokning av planer, domare, matcher och så vidare. Det är en av de största klubbarna i Helsingborg sett till antalet utövare så det finns att göra.

– Rent fotbollsmässigt blir uppgiften att hjälpa till och skapa en röd tråd igenom föreningen för att höja kvaliteten taktiskt och tekniskt. Klubben har en ambition att så många egna produkter som möjligt ska ta sig till a-laget och det gäller att förbereda dem för det. Vara ute på fältet och samarbeta med ledarna för att ge spelarna bästa möjliga utvecklingsmöjligheter.

Sen ska du även spela med deras a-lag?

– Ja, tanken är att jag även ska spela med representationslaget som lirar i trean men där har jag ett jobb att göra med att komma ikapp fysiskt.

– Det ska faktiskt bli grymt kul att få stå på en fotbollsplan igen. Även om jag hade bestämt mig för att sluta så har det varit någon procent av hjärnan som inte riktigt kunde släppa fotbollstanken och den fick ju rätt till slut även om det inte längre handlar om någon elitfotboll. Men fotbollsdelen får betraktas som lite bonus i sammanhanget, det viktigaste blir helt klart att kliva in och leverera i koordinatorrollen.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com