Foto: Bildbyrån

Björn Runström: "Alltid varit väldigt intresserad av förhandlingar"

Publicerad: 2013-04-20 15:38 Övriga Sverige

Förre Bajenanfallaren Björn Runström har lagt skorna på hyllan och blivit agent. "Ett beslut som har växt fram i och med att jag inte spelat den senaste tiden", säger han till Expressen.

Björn Runström lämnade MLS-laget New England Revolution i somras och har varit utan klubb sedan dess.

Förra månaden skrev 29-åringen agentprovet - och blev godkänd. Det innebär att han nu är en spelaragent licensierad av Svenska Fotbollförbundet.

- Alltid under min karriär har jag varit väldigt intresserad av att vara med vid förhandlingarna och haft stor insyn i förhandlingarna och haft mina åsikter om det mesta. Jag har ett litet kontrollbehov när det gäller det, säger han till Expressen och fortsätter:

- Kolla bara på mitt cv, det är rätt stökigt med mycket klubbyten. För mig var det nästan som så att jag fick en lika stor kick när det var övergångsdags som det var att göra mål, med allt spel bakom kulisserna. Kontraktstiden, summor och allt som ska klaffa.

Runström har spelat i väldigt många klubbar och är nöjd med sin karriär (se länk till hans spelarprofil till höger).

- Den har varit fantastisk och jag är tacksam över att jag fått uppleva så mycket och spelat i stora klubbar som Fulham, Kaiserslautern och tiden i Hammarby. Men som jag sa, det är ett stökigt cv. Vissa beslut kanske jag skulle ha gjort annorlunda, men det går inte att sitta och ångra det nu eller vara bitter.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com