Foto: Bildbyrån

Officiellt: Vytautas Andriuskevicius till Djurgårdens IF

Publicerad: 2013-04-03 00:40 Allsvenskan

Precis innan transferfönstret stängde gjorde Djurgårdens IF klart med försvararen Vytautas Andriuskevicius.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att Vytautas Andriuskevicius är klar för klubben. Han ansluter från Lechia Gdansk och har skrivit på för en säsong, med option på ytterligare tre.

– Vi valde att ta in en till spelare då vi gjort bedömningen att vi behöver ytterligare en backlinjespelare i truppen efter att Joona Toivio lämnade oss för några veckor sedan. Andriuskevicius är en vänsterfotad spelare som främst har spelat mittback men även vänsterback och det känns rätt att spetsa konkurrensen och speciellt med en vänsterfotad spelare som ger andra möjligheter, säger managern Magnus Pehrsson till dif.se och fortsätter:

– På grund av en kontraktstvist, han har inte vela skriva på nytt kontrakt med Lechia Gdansk, har han spelat fler matcher med landslaget än klubblaget på sista tiden. Situationen påminner om den som Marc Pedersen var i då han anlände förra våren. Andriuskevicius är liksom Pedersen en okänd spelare för den svenska publiken men med fina egenskaper så som ok snabbhet, en fin vänsterfot, bra huvudspel och aggressivitet. Vi breddar truppen med en landslagsspelare som vi ser kan bidra till att göra oss bättre under säsongen 2013, men förhoppningsvis med en bra utveckling även bli en värdefull truppspelare i flera säsonger för oss.

22-åringen har spelat sex A-landskamper för Litauen. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com