FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

Assyriska tackade nej till Amr Zaki - Bassam Abouelhadid aktuell

Publicerad: 2013-04-02 18:45 Superettan

Amr Zaki var på ingång. Men till slut fick han nobben av Assyriska. "Villkoren blev helt orimliga", säger klubbchefen Aydin Aho till fotbolltransfers.com. AFF kan istället värva landsmannen Bassam Abouelhadid.

Det var i förra veckan som nyheten damp ner som en bomb i fotbollssverige. Sportbladet uppgav att den egyptiske landslagsstjärnan Amr Zaki - tidigare i bland annat Wigan - var nära att skriva på för Assyriska FF.

Nu uppges han istället vara nära Mjällby AIF. Om det blir så att Amr Zaki hamnar i Allsvenskan eller någon annan klubb handlar det inte om att Assyriska blivit snuvade - enligt klubbchefen Aydin Aho.

– Det stämmer att han inte kommer att spela för oss. Men att vi blir "snuvade" är dock helt fel då vi tackade nej till honom, säger han till fotbolltransfers.com.

Kan du utveckla?

– Vi har haft två egyptiska spelare hos oss i två månader för provspel. Genom dem fick vi kontakt med Amr Zaki, vi hade en muntlig överenskommelse med honom redan för två veckor sedan och tanken var att han skulle åka ned till träningslägret i Turkiet. Sedan dess har han försökt ändra villkoren i kontraktet i princip varje dag och vi tyckte inte det var seriöst. Till slut blev villkoren helt orimliga och vi tackade definitivt nej till honom igår kväll.

Hur påverkar detta truppen?

– Ingenting. Vi har full anfallsbesättning med Admir Aganovic, Admir Catovic och Bachir Katourgi. Amr Zaki var en bonus som skulle finansieras externt. Både finansiärernas och styrelsens krav var ett kontrakt över hela säsongen. Han vill ha ett kortare.

Truppen är dock inte helt spikad ännu. Fotbolltransfers.com kan avslöja att en annan egyptisk spelare kan bli klar för Assyriska: nämligen 25-årige Bassam Abouelhadid.

– Vi diskuterar med en av de egyptiska spelarna som provspelat, Bassam Abouelhadid. Det är en ytter som imponerat under sitt provspel men som tyvärr har skadat sig. Vi får se vad vi kommer fram till under dagen, bekräftar Aho för fotbolltransfers.com.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com