Foto: Bildbyrån

Officiellt: Assyriska FF värvar nigerianske Paul Obiefule

Publicerad: 2013-03-31 13:10 Superettan

Han har landskamper med Nigeria på meritlistan. Nu har Paul Obiefule, 26, skrivit på för Assyriska FF.

Paul Obiefule har gjort flera säsonger i norska Tippeligan och har även landskamper med Nigeria på meritlistan. Men senast han representerade landslaget var 2007.

Närmast kommer den 26-årige mittfältaren från finska KuPS. Fotbolltansfers.com kunde nyligen berätta att han tränat med Assyriska FF. Nu har Paul Obiefule skrivit på ett treårskontrakt.

– Vi hade egentligen bestämt oss för att inte ta in fler centrala mittfältare men har har övertygat stort under sitt provspel och krönte det med en kanoninsats i gårdagens genrep. Det är en spelartyp vi behöver i truppen, han jobbar hårt, har ett bra passningsspel och bra spelförståelse. Han är mycket erfaren och bidrar med rutin till vår i övrigt unga trupp. Vi är väldigt nöjda att knyta honom till Assyriska, säger klubbchefen Aydin Aho till Assyriskas officiella hemsida.

Paul Obiefule är mycket nöjd över sin flytt.

– Jag är mycket tacksam att komma till Assyriska, jag har hört mycket gott om klubben och blivit bemött på ett fantastiskt sätt av alla. Jag är glad att vara här och hjälpa klubben. Jag skall göra mitt bästa och ser fram emot att starta säsongen, säger han till hemsidan.

Dessutom förhandlar Assyriska med sin förre spelare Aziz Corr-Nyang.

– Ingenting är klart. Vi pratar fortfarande. De vill ha mig, det kanske kan bli klart nästa vecka, säger Corr-Nyang till Sportbladet.

Men tränaren Azrudin Valentic är inte särskilt positiv till en värvning av Aziz Corr-Nyang.

– Vi har haft lite kontakt. Men nu valde jag Paul så just nu finns det inte plats. Vi får se vad som händer, säger tränaren till Sportbladet.

Sedan tidigare har Sportbladet rapporterat att egyptiske landslagsanfallaren Amr Zaki, 29, är på väg att skriva på för Assyriska.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com