FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

KLART: Haris Laitinen till AFC United

Publicerad: 2013-02-09 16:38 Division 1

AFC United fortsätter att värva etablerade namn. Haris Laitinen har skrivit på ett treårskontrakt med division 1-laget. "Det var deras satsning som lockade", säger han till fotbolltransfers.com.

Fotbolltransfers.com kunde i tisdags berätta att mittfältaren var väldigt nära AFC United. Nu har han undertecknat avtalet.

– Ja, Haris Laitinen är klar för oss, säger sportchefen Hamid Kabodvand till fotbolltransfers.com.

Laitinen bröt sitt kontrakt med Assyriska FF för två veckor sedan och ansluter därmed som bosman. 28-åringen förklarar varför valet föll på AFC.

– Det som lockade var väl först och främst satsningen, jag såg vilka spelare de hämtat in, det är bland annat gamla lagkamrater från Hammarbytiden. Målet är att gå upp, det var den satsningen som fick mig att bli intresserad, säger han till fotbolltransfers.com.

– Sedan är det självklart en fördel att det är i Stockholm. Jag har mitt liv här, ska jag lämna Stockholm ska det vara något riktigt bra. Som marknaden ser ut just nu så ser det riktigt tufft ut, det har inte dykt upp något som kände jag ville lämna. Även om det är en division ner tror jag att vi kommer ta steget upp och då är man Superettan igen.

Har det funnits intresse från andra klubbar?

– Det fanns konkreta bud från andra Superettanklubbar. Men som jag sa, för att jag ska lämna Stockholm måste det vara något riktigt intressant, antingen sportsligt eller ekonomiskt. När man nu blivit lite äldre och upplevt lite, tänker man annorlunda. AFC kändes spännande, det gör en storsatsning, det enda som accepteras är att gå upp.

AFC United har sedan säsongen tog slut värvat namn som Omar Jawo, Alagie Sosseh, Linus Smedjegården, Rickard Jansson och Sebastian Senatore.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com