Foto: Bildbyrån/montage

Nyförvärv och förluster i division 1 - 18 januari

Publicerad: 2013-01-19 01:59 Division 1

Nyförvärv, förluster, förlängningar och rykten. Här är det senaste som hänt i division 1-serierna.

Kristianstads FF meddelar på sin officiella hemsida att Enes Smajlovic lämnar klubben för spel i division 3-klubben Älmhults IF.

---

Lunds BK meddelar på sin officiella hemsida att Admir Osmancevic har skrivit ett nytt kontrakt på två år.

– Känns bra att en spelare som Admir är klar för kommande säsong! Nu känner vi oss väl rustade på forwardssidan och det med flera bra alternativ, säger sportchefen Bosse Cronqvist till hemsidan.

---

Skövde AIK meddelar på sin officiella hemsida att Sebastian Olsson och Linus Johansson förlängt sina kontrakt med två år.

--- 

Nykomlingen Selånger FK får behålla lagkaptenen Robert Hammarstedt.

– Jag kommer stanna, vi är muntligt överens. Jag känner trygghet i Selånger och det är ett bra ställe att utvecklas på, säger mittbacken till Dagbladet.

Dagbladet skriver att Patrick Bolin och Patrik Broman är nära en övergång till Selånger, som även plockar in Niclas Larsson, Christoffer Milde och Daniel Andersson på provspel.

Lagets anfallsstjärna Ahmad Khreis är som bekant på provspel hos Assyriska FF. Men parterna har ännu inte diskuterat framtiden.

– Nej, vi ska sätta oss och prata efter internmatchen på lördag tror jag, säger Khreis till Dagbladet.

---

Karlstad BK har hittills bara värvat två spelare och tappat hela åtta stycken.

– Vi ska ha in några spelare till, rimligtvis blir det två-tre till i alla fall. Just nu är det främst mittfältare vi söker, säger basen Mikael Linder till Värmlands Folkblad och fortsätter:

– Vi tittar i Sverige, det finns många riktigt bra spelare här och i många elitlag är det duktiga spelare som inte får kontrakt. Men de spelare vi söker är även aktuella för superettanlag och det är klart de väntar ut om det blir någon öppning där. Vi är lite längre ned i näringskedjan och får vänta.

---

Qviding FIF meddelar, på sin officiella hemsida, en hel del förändringar i truppen inför 2013. Precis som fotbolltransfers.com tidigare avslöjat är Arash Bayat, Mentor Zhubi och Marco Kotilainen klara. Men även Hannes Nordström från Västra Frölunda IF har skrivit på för klubben.

Axel Gunnarsson, Hugo Hammarlund, William Kenndal, Fredrik Karlberg, August Wängberg, Simon Petkovski och Martin Rörfeldt har flyttats upp i a-laget från egna leden.

Fotbolltransfers.com har tidigare berättat Bheraman Gholamreza lämnat för norska Östsiden IL. Men fler spelare har lämnat Qviding där ny klubb ännu inte är klar.

Det handlar om följande spelare: Sebastian Frick, Patrik Wallin, Igor Krulj, Dennis Gavrilov, Dejan Gavrilov, Sargon Cicek, Alexander Vrebac och Mattias Johansson.

Slutligen meddelar Qviding att man inlett ett samarbete med division 2-klubben Jonsereds IF och att man lånar ut Sebastian Bengtsson, Pamma Njie, Simon La Verghetta, Mattias Lindberg, Said Atie och Philip Jonsson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com