Foto: Bildbyrån/montage

Nyförvärv och förluster i division 1 - 9 januari

Publicerad: 2013-01-09 21:25 Division 1

Nyförvärv, kontraktsförlängningar och provspel. Här är senaste nytt i division 1.

Dalkurd FF skriver på sin officiella hemsida att Andreas Hedlund (Falu FK), Linus Bolin (Falu FK), Rebin Sulaka (Eskilstuna City) och Mtaka Simba (Enköpings SK) tränar med laget.

– När det gäller Linus är det inget riktigt provspel. Vi har haft samtal med honom sedan några veckor tillbaka och vill ha honom med på träningarna från början. Det är små detaljer i kontraktet som återstår bara. Det ska nog lösa sig. Han blir klar när som helst, säger sportchefen Adil Kizil till DT-sporten.

En som redan förstärkt Dalkurd är Mathias Ahlnander från Falu FK.

– Han är klar och därmed har vi en stark målvaktsbesättning, säger Adil Kizil.

---

IFK Luleå skriver på sin officiella hemsida att engelsmannen Lloyd Dummet tränar med laget. Johan Lutström ser ut att lämna klubben, därför testar man målvakten Fredrik Widfeldt - som har ett förflutet i IFK Göteborg men närmast kommer från Collegespel i USA. Slutligen tränar Robin Lundgren från Notviken med IFK Luleå.

---

Kristianstads FF meddelar på sin officiella hemsida att mittfältaren Nahom Girmai Netabay flyttas upp i A-laget.

– Riktigt kul och inspirerande. Jag ska ge allt för att slåss om en plats i laget. Jag vet att det kommer att bli tufft att ta en plats i startelvan, men min målsättning är att vara med i truppen och få göra så många inhopp som möjligt det här året. Kanske kan det bli någon match från start också, säger han.

---

Skövde AIK skriver på sin officiella hemsida att målvakten Mirza Kalijundzic förlänger sitt kontrakt med ytterligare ett år.

---

IK Sleipner bekräftar att man värvar tillbaka yttermittfältaren Kutshi Moilo från IF Sylvia.

– Han gick ned i tempo förra året. Det måste vi jobba upp igen, skämtar Sleipners Adnan Ergül till Folkbladet.

Sleipner har samtidigt erbjudit mittfältaren Johan Söderberg ett kontrakt att ta ställning till då hans framtid i Sylvia är oklar. Ett besked väntas ges till helgen.

---

IS Halmia testar flera talanger från Halmstads BK. En av dem är Simon Klang - som fått lämna nyblivna allsvenska klubben. Han kan tänka sig att gå till division 1-klubben.

– Absolut, det hoppas jag på. Blir det inte Halmia så får jag kolla på något annat runt här i stan. Jag är inte sugen på att flytta ännu, säger han till Hallandsposten.se.

Sebastian Möller, också från HBK, och Alexander Sakac, närmast från Kristianstads FF, testar också med Halmia. Fler provspelare väntas anlända.

– Vårt mål är att kunna förstärka centrallinjen med en mittback, en mittfältare och en anfallsspelare av hög klass. Inte folk som bara går in i laget utan som håller högre klass än division 1, säger sportchefen Sinisa Stancovic till Hallandsposten.se.

Samtidigt har Egzon Maholli förlängt sitt kontrakt med Halmia. Däremot slutar lagkaptenen Rickard Boman med fotbollen.

---

Yttermittfältaren Rasim Reiz lämnar AFC United för division 4-laget Andrea Doria. Den senare klubben bekräftar värvningen på sin hemsida.

---

Fotbolltransfers.com kan också berätta att amerikanen Greg Rosenthal, 23, provtränar med Valsta Syrianska. Mittbacken har tidigare varit aktuell för Djurgårdens IF, Ängelholms FF och IK Sirius. Han spelade ifjol för Gamla Upsala SK.

Det står också klart att mittfältaren Miguel Cordova Roza förlängt sitt kontrakt med Valsta Syrianska med ett år. Även Owin Omuduemeke närmar sig en förlängning.

– Vi har lämnat ett kontraktsförslag till honom och vi är muntligen överens även om det är lite kvar, säger Valsta Syrianskas sportchef Sulan Messo till UNT.

----

Karlstads BK har gjort klart med anfallaren Miralem Malic, född 1992, från Örebro SK.

- Det är väldigt roligt att Mirre valde KBK. Att vara kvick i spelet är viktigt och han är en bra fotbollsspelare som har snabbhet som spetskompetens. Vi hoppas självklart få nyttja den snabbheten väldigt mycket i sommar, säger tränaren Stefan Jacobsson till klubbens hemsida.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com