Foto: Bildbyrån

Inter siktar in sig på Evertons Steven Pienaar

Publicerad: 2010-07-19 16:04 England

Evertons och Sydafrikas offensive mittfältare Steven Pienaar uppges vilja röra på sig – Champions League-mästarna Inter är intresserade.

Italienska– och Champions League-mästarna Inter sägs nu vara intresserade av Evertons och Sydafrikas stjärna Steven Pienaar, skriver Daily Mail.

Men för att lyckas värva 28-åringen från Everton krävs omprioritering i den nuvarande truppen.
Det italienska fotbollsförbundet har på grund av Italiens svaga prestationer i årets Världsmästerskap infört en regel om utomeuropeiska spelare.
Nu får man som italienskt klubblag bara värva en spelare från en annan kontinent per säsong, och den brasilianska mittfältaren Phillipe Coutinho har redan registrerats. Åtminstone var det tanken tills den nya tränaren Rafa Benitez tog över.
Redan när Benitez tränade Liverpool hade han ett öga på Pienaar, men på grund av konkurrensen i England känns en övergång till Inter mer realistisk.
Everton har satt en prislapp på 15 miljoner pund på Pienaar, vilket har avskräckt flertalet klubbar, men Inter uppges ha de pengarna.
Pienaars kontrakt löper snart ut, vilket innebär att om han inte lämnar redan under detta fönster, kan han redan i januari skriva på för någon annan.
Niklas Nygren