Foto: Bildbyrån

FC Köpenhamn också intresserat av Ludwig Augustinsson

Publicerad: 2012-12-17 14:43 Allsvenskan

Flera danska klubbar utmanar IFK Göteborg, AIK, Elfsborg och IFK Norrköping om Ludwig Augustinsson. En av dem är FC Köpenhamn.

I går bekräftade IF Brommapojkarna att danska mästarna FC Nordsjälland visar intresse för backtalangen Ludwig Augustinsson, 18.

Sedan tidigare är intresset från allsvenska klubbarna IFK Göteborg, AIK, IF Elfsborg och IFK Norrköping bekräftat.

Men det finns fler intressenter, bland annat danska storklubben FC Köpenhamn. Vänsterbackens agent Per Jonsson bekräftar att han varit i kontakt med sportchefen Carsten V Jensen

Men han tror dock inte på en sådan övergång så länge Pierre Bengtsson finns i klubben och konkurrerar om samma plats.

– Han ska gå till en klubb där han kan gå in direkt i startelvan. Man säger ofta om unga spelare att de får sin tid, men så är det inte med honom. Han är redo nu och han har ambitionen att spela. Det är det viktigaste för honom, säger agenten till Tipsbladet.dk.

Per Jonsson bekräftar också att intresset för Ludwig Augustinsson är stort i Danmark. Men klubbar från fler länder är med i racet.

– Det stämmer att det är flera danska klubbar som visat intresse. Jag vill inte bekräfta namn. Det finns intresse från Danmark, Sverige, Norge och Holland. I danmark är två klubbar konkreta, säger Jonsson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com