Foto: Bildbyrån

Nyförvärv och förluster i divison 1 - 7 december

Publicerad: 2012-12-07 14:09 Division 1

Division 1-klubbarna är i farten. Här är de senaste värvningarna, förlusterna, förlängningarna och ryktena.

AFC United meddelar på sin officiella hemsida att man värvat försvararen Matthew Whatley, 21, som tidigare tillhört Swansea Citys ungdomslag.

---

Sandvikens IF meddelar på sin officiella hemsida att mittbacken Oliver Ekroth är klar för klubben. Han ansluter från Oskarshamns AIK.

---

IK Oddevold meddelar på sin officiella hemsida att fem spelare förlängt sina kontrakt. Det handlar om Sebastian Jaconelli, Jonathan Erlandsson, Andreas Johansson, Sören Ferm och Pablo Andersson.

Oddevold förhandlar med fler spelare om nya kontrakt samt med rekryteringen av nya spelare, skriver klubben.

---

Kristianstads FF meddelar på sin officiella hemsida att Johan Svensson lämnar klubben för Sölvesborgs GoIF. Han har tidigare även representerat Mjällby AIF och Östers IF.

---

Karlstad BK meddelar på sin officiella hemsida att Stefan Zarkovic förlängt sitt kontrakt med två år.

– Jag har skrivit på för KBK av ett par enkla orsaker. Jag tror på det lagbygge som tränare Stefan Jacobsson skapar till nästa säsong och jag vill gärna vara en del av det bygget med de andra spelarna, säger han.

Karlstads anfallare Viktor Olsson kan samtidigt lämna klubben - trots att han erbjudits en förlängning.

– Jag är färdigutbildad och känner att division 1 tar för mycket tid, säger han till NWT.

Karlstads mittfältare Erik Wennberg kan också lämna och är aktuell för rivalen Carlstad United.

– Jag har fått ett nytt erbjudande från KBK, men United ligger mig varmt om hjärtat sedan gammalt och när de hörde av sig så ville jag kolla läget, säger han till NWT.

– Just nu förhandlar jag med United, men jag har inte tagit ställning till någonting än, fortsätter Wennberg.

---

Umeå FC är på jakt efter en ny huvudtränare.

– Det går trögt. Vi jobbar och försöker men kommer inte i mål med mycket. Det är klart att det är bekymmersamt, säger UFC:s Ander Svensson till VK-bloggen.

Roger Sandberg har kopplats ihop med Umeå.

– Det är en norrlandskille som spelat i UFC och som har funnits i mina tankar så, men jag kan inte säga att han är aktuell just nu. Han jobbar med nå sportresor tillsammans med Tord Grip, och det är ungefär det jag vet, säger Svensson.

---

Det står klart att målvakten Ambjörn Lennartsson lämnar Husqvarna FF - som nästa år är tillbaka i division 1.

– Han kommer att spela för Myresjö, men jag vet inte om han har skrivit på kontraktet ännu. Det känns sorgligt att han lämnar, vi hade jättegärna haft kvar honom. Men med tanke på hans familjesituation tror jag det är bäst för båda parter om han lämnar, jag vet inte om han brinner för det till 100 procent längre, säger sportchefen Issa Iskander till jnytt.se.

Husqvarna förhandlar nu med två andra målvakter. Vidare vill man värva Kristofer Snarberg och Charles Simba - som inte fått förlängt med Jönköpings Södra. Även Mattias Candemir från IFK Värnamo är intressant. Alla tre tränar med laget.

– Vi ska totalt ta in fem spelare till. Både Charles och Kristofer har visat kvaliteter och vill något med sin fotboll, det gör att de passar in i vår profil. Förhoppningsvis kan vi sätta oss ner med dem, säger Iskander till jnytt.se och fortsätter:

– Mattias är en jätteduktig mittfältare som vi har pratat med en längre tid. Han har tränat hos oss i en vecka och vi är väldigt intresserade av honom. Det är en välskolad fotbollsspelare med fina fötter och som hela tiden vill ha boll. Men för oss är det en kostnadsfråga.


Husqvarna förhandlar om nya kontrakt med Emmanuel Esam och Barre Ibrahim. Dock står det klart att Sebastian Avdic lämnar klubben.

---

IF Sylvia har stora ekonomiska bekymmer och klubbens framtid är osäker. Då passar nyligen degraderade IK Sleipner på att hugga på rivalens spelare.

– Man kan ju inte tacka nej till bra spelare, säger Sleipners sportchef Adnan Ergül till Folkbladet.

Spelarna Sleipner vill ha är Johan Söderberg, Johan Roxström, Allan Borgvardt, Joakim Lengyel, Robin Eliasson och Oliver Lönn.

– De vill ju spela ihop och det erbjudandet har jag gett dem. Hos oss är de välkomna och vi vet var vi har varandra. Sedan vet man ju inte vad som händer med Sylvia. De vill ju säkert vara kvar om det löser sig där, säger Ergül.

Sleipner själva är på väg att tappa Erik Janson och Esat Jashari. Några som redan lämnat är Calle Svensson, Josef Haddad och Andreas Haglund. Tränaren Kent Hellström stannar dock.

---

Nu har Prespa Birlik officiellt gjort klart med Nils-Erik Persson som ny huvudtränare. Han hämtas från Lunds BK. Dessutom har man värvat anfallaren Rasmus Ridell från division 1-klubben.
Vidare har division 2-klubben förlängt kontraktet med tidigare Italienproffset Valentino Lai.

---

Trelleborgs FF meddelar på sin officiella hemsida att Jonathan Åkerman förlängt sitt kontrakt över nästa säsong.

– Jag vill utvecklas som spelare och slåss om en plats i startelvan och naturligtvis ta tillbaka TFF till elitfotbollen, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com