Foto: Bildbyrån

Fluminenses tränare bekräftar att Wallace är på väg till Chelsea

Publicerad: 2012-11-08 17:21 Världen

Abel Braga, tränare i Fluminense, bekräftar att Chelsea är på väg att värva stjärnskottet Wallace. Direktören Rodrigo Caetano menar dock att affären inte är klar än.

Chelsea, som redan äger 40 procent av Wallace, förväntas inom en snar framtid att slutföra affären som sägs vara värd 47 miljoner kronor, skriver Sky Sports.

När affären väl är slutförd kommer den 18-årige brassen att lånas ut för resten av säsongen till Fluminense.

Tidigare har det ryktas att klubbar som Juventus och Milan varit intresserade - men det är bara de regerande Champions League-mästarna som lagt ett bud på honom.

Tränaren Abel Braga avslöjar att övergången nästan är helt slutförd.

– Wallace har förhandlat under en lång tid. Han är en spelare som har imponerat. Tror ni att personer utomlands värvar en spelare baserat på en match?, säger han enligt Terra.

– De tittar på en spelare i två, tre månader – ibland även ett år. De får en stor spelare och Fluminense gör helt rätt att sälja honom, fortsätter han.

Rodrigo Caetano, direktör i den brasilianska klubben, säger dock att affären för backtalangen inte är klar för det återstår pappersarbete.

– Jag kan inte förneka att det pågår förhandlingar med Chelsea, men affären är inte klar än. Vi har fortfarande inte utbytt dokument, säger direktören.

Alexander Lätt